Lista recenzji - Kuchnia

Od ponad 20 lat w serwisie Granice.pl piszemy dla Was o książkach. W naszej bazie znajdziesz już 13228 recenzji. Recenzujemy kryminały, powieści obyczajowe, książki dla dzieci, młodzieży, romanse, fantastykę, biografie oraz literaturę faktu. Mamy recenzje książek znanych i lubianych, ale też pozycji kontrowersyjnych. Są książki starsze i nowości wydawnicze. Jest "Imię Róży" Umberto Eco oraz "Gwiazd naszych wina" Johna Greena. Rzetelne, konkretne, merytoryczne, tworzone przez profesjonalistów recenzje książek z pewnością spełnią wszystkie Wasze oczekiwania. Zapraszamy do lektury.
przesuń tabelę
Okładka książki - Kocham Toskanię
Kocham Toskanię
Giulia Scarpaleggia Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Katarzyna Krzan

Toskanię każdy kocha, niezależnie od tego, czy spędził tam wakacje, obejrzał o niej romantyczny film, czy po prostu kiedyś słyszał o tym miejscu. Toskania to ostoja swojskości, tradycyjnego jedzenia, prostoty czytaj dalej

Okładka książki - Menu italiano. Na co dzień i od święta
Menu italiano. Na co dzień i od święta
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Na rynek wydawniczy trafia bardzo wiele publikacji poświęconych tematyce kulinarnej. Są to z jednej strony opasłe tomy, zawierające tysiące różnych przepisów – począwszy od prostych sałatek czytaj dalej

Okładka książki - Moje Wypieki i desery
Moje Wypieki i desery
Dorota Świątkowska Wydawnictwo: Egmont Recenzent: figlarna24

Któż z nas nie lubi łakoci? Ja uwielbiam, co skutkuje koniecznością wprowadzania często różnych diet i morderczych ćwiczeń. Ale miłość do słodkich ciastek i ciast jest często silniejsza niż narzucany czytaj dalej

Okładka książki - Po pierwsze śniadanie. Jak jedzą szczupli
Po pierwsze śniadanie. Jak jedzą szczupli
Renata Ruszniak Wydawnictwo: Bis Recenzent: Danuta Szelejewska

Czasy współczesne obfitują w niezliczoność różnorakich diet. Ten modny trend nie zawsze jednak przynosi pozytywne efekty. Okazuje się bowiem, że skupienie się tylko i wyłącznie na ograniczeniu czytaj dalej

Okładka książki - Czemu nie jesz warzyw? Kuchnia wegetariańska dla całej rodziny –  smaczna i zdrowa
Czemu nie jesz warzyw? Kuchnia wegetariańska dla całej rodziny – smaczna i zdrowa
Wolfgang Raible Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Karolina Mucha

Czemu nie jesz warzyw?   Nieco prowokacyjny tytuł. Pytanie zadane w drugiej osobie pozwala na natychmiastowe nawiązanie kontaktu z czytelnikiem – nawet wówczas, gdy książka tkwi jeszcze czytaj dalej

Okładka książki - Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler
Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler
Magda Gessler Wydawnictwo: Znak Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Hasło „kuchenne rewolucje” kojarzy się jednoznacznie. Telewizyjne show, w którym znana restauratorka, Magda Gessler, przybywa do podupadającej restauracji i nie tylko stawia ją na nogi, ale czytaj dalej

Okładka książki - Czekoladowe słodkości
Czekoladowe słodkości
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Często rezygnujemy z najprzeróżniejszych i pięknie prezentujących się smakołyków, takich jak ciasta, ciasteczka, torty i desery, tłumacząc to dietą, utrzymaniem wagi bądź nieustannym dbaniem o czytaj dalej

Okładka książki - Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy
Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Kiedy na myśl przychodzą nam owoce, zazwyczaj oczami wyobraźni widzimy uginające się pod ciężarem plonów drzewa w sadach. Kiedy indziej, być może, pojawiają się obrazy przedstawiające wiklinowe kosze czytaj dalej

Okładka książki - Odlotowe łakocie. Ciasta, kremy i inne desery
Odlotowe łakocie. Ciasta, kremy i inne desery
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Kiedy zaglądamy przez witrynę do cukierni, naszym oczom ukazują się przepięknie wyglądające i z pewnością doskonale smakujące ciasta i desery. I chociaż przygotowanie sprzedawanych tam specjałów wydaje czytaj dalej

Okładka książki - Smaki kuchni włoskiej
Smaki kuchni włoskiej
Umberto Galimberti, Giovanni Ballarini Wydawnictwo: Jedność Recenzent: SiM

To nie jest kolejna książka kucharska Smaki kuchni włoskiej, opublikowane nakładem wydawnictwa Jedność, to nie tylko zbiór przepisów. To raczej kompendium wiedzy na temat włoskich smaków czytaj dalej