Smażenie gorącym powietrzem jest nie tylko modne, ale przede wszystkim zdrowe, cieszy więc rosnąca popularność urządzenia odgrywającego w zdrowym odżywianiu główną rolę. Książka Air fryer podając Przepisy na czytaj dalej
Jak dawniej żyli ludzie, jak im się powodziło i co jedli? Specjalizujący się w dziejach Rzeczypospolitej szlacheckiej Jacek Komuda oddaje do rąk czytelnika niestandardowe kompendium, w którym historia przeplata czytaj dalej
Najlepiej smakują wypieki własne. A ponieważ smak chleba doskonale znają wszyscy, treść bogato ilustrowanego, kulinarnego albumu Szkoła piekarnictwa ucieszy każdego: spośród 80 przepisów na chleb i wypieki czytaj dalej
Podobno czekolada jest lekiem na całe zło. Czy rację mają ci, którzy tak twierdzą? Ten kto sięgnie po Czekoladę, będzie miał okazję przekonać się, jak jest naprawdę. Zatem… smacznego! Autorzy – czytaj dalej
Liczne badania pokazują, że warto korzystać z dobroczynnych właściwości roślin. Opublikowana nakładem Wydawnictwa Marginesy Roślinna uczta smaków jest kulinarnym poradnikiem, który – oprócz cennych wskazówek czytaj dalej
Szef Wincenty wie, co dobre. Ponieważ lubi dobrze zjeść, zwraca uwagę na smak potraw. Książeczka Dookoła smaków to Podróże kulinarne szefa Wincentego. Dzięki niej i czytelnik pozna to, co smaczne. Wincentemu czytaj dalej
Każdy musi jeść. Każdy też chce być zdrowy. Najlepiej więc w odżywianiu kierować się zdrowiem. Propozycją z serii „nie do odrzucenia” jest książka Jak zdrowo jeść i nie zwariować. Sięgającemu po czytaj dalej
Człowiek musi jeść, by żyć, a więc jedzenie to życie. Z kolei życie jest emocją – nasze ciało to nie tylko tkanki, ale też umysł, który reguluje wszystkie procesy. Ten umysł potrafi również kochać, choć czytaj dalej
Dobry deser jest w stanie nawet poprawić humor. Jeżeli do tego jeszcze dodać niski poziom kaloryczności, niczego więcej nie potrzeba. Oczekiwania czytelnika spełnia Wydawnictwo Jedność, oddając do jego rąk czytaj dalej
Przygotowywanie posiłków dla całej rodziny jest nie lada wyzwaniem. Nie wystarczy tylko podać gotowej potrawy na talerzu, trzeba jeszcze trafić w smakowe gusta wszystkich domowników. Z pomocą czytaj dalej