Teoretycznie recenzowanie książek kucharskich czy zbiorów przepisów pogrupowanych tematycznie jest bez sensu. Ale to tylko teoria, bo od czasu do czasu rynek wydawniczy podbijają publikacje o czytaj dalej
JAPOŃSKA KUCHNIA Dla przeciętnego zjadacza chleba kuchnia to przede wszystkim jedzenie. W dzisiejszym globalizującym się świecie istnieje tendencja do łączenia przeróżnych tradycji i wzorców czytaj dalej
Zapowiadany z serii gawęd kulinarnych tom „Na Wielkanoc” wyprzedziła Małgorzata Musierowicz książką „Dla zakochanych” – pozycją, która świetnie nadaje się na walentynkowy czytaj dalej
Czy wiecie może Państwo, co to są siajtypity? Jak smakują rzezańce? A z jakich składników przyrządza się hajdę albo fizoły? Zainteresowanych odpowiedzią na te pytania odsyłam do "Góralskiej książki czytaj dalej
We wstępie do książki „Śniadanie w łóżku i inne rozkosze… kulinarne” Agnieszka Perepeczko w typowym dla siebie gawędziarskim stylu przyznaje: „chcę napisać książkę o marzeniach czytaj dalej