„Świętowanie w rodzinie” siostry Grażyny Małeckiej to wspaniały zbiór przepisów na 100 potraw, jakie podać można przy okazji poszczególnych świąt i uroczystości. To też interesujący czytaj dalej
Zdrowe odżywianie a zarazem przygotowanie potraw smacznych i przynoszących wiele przyjemności również dzięki ich apetycznemu wyglądowi. Niemożliwe? Wręcz przeciwnie – lecz by apetyczne i zdrowe czytaj dalej
To nie jest książka dla początkujących. Choć w pięknie wydanej, bogato ilustrowanej książce kucharskiej „W kuchni u Kręglickich” znaleźć można nie tylko dziesiątki przepisów na oryginalne czytaj dalej
Wydawnictwo Nowy Świat serwuje swoim czytelnikom kolejną kulinarną ucztę. Tym razem jest to książka „małżeństwa kulinarnych ekspertów” – Barbary i Piotrka Adamczewskich. „Wędrówka czytaj dalej
Teoretycznie recenzowanie książek kucharskich czy zbiorów przepisów pogrupowanych tematycznie jest bez sensu. Ale to tylko teoria, bo od czasu do czasu rynek wydawniczy podbijają publikacje o czytaj dalej
JAPOŃSKA KUCHNIA Dla przeciętnego zjadacza chleba kuchnia to przede wszystkim jedzenie. W dzisiejszym globalizującym się świecie istnieje tendencja do łączenia przeróżnych tradycji i wzorców czytaj dalej
Zapowiadany z serii gawęd kulinarnych tom „Na Wielkanoc” wyprzedziła Małgorzata Musierowicz książką „Dla zakochanych” – pozycją, która świetnie nadaje się na walentynkowy czytaj dalej
Czy wiecie może Państwo, co to są siajtypity? Jak smakują rzezańce? A z jakich składników przyrządza się hajdę albo fizoły? Zainteresowanych odpowiedzią na te pytania odsyłam do "Góralskiej książki czytaj dalej
We wstępie do książki „Śniadanie w łóżku i inne rozkosze… kulinarne” Agnieszka Perepeczko w typowym dla siebie gawędziarskim stylu przyznaje: „chcę napisać książkę o marzeniach czytaj dalej