Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211243 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

05 PAŹDZIERNIKA 2016
Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji
Joanna Furgalińska Wydawnictwo: PWN

,,Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji" to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na tradycyjne potrawy polskie, które... czytaj dalej

04 PAŹDZIERNIKA 2016
03 PAŹDZIERNIKA 2016
Semka się gotuje
Piotr Semka Wydawnictwo: Zysk i S-ka

 Pamięć smaków. O jedzeniu, życiu i podróżach Piotr Semka, znany publicysta i dziennikarz, tym razem w nowej roli uczestnika książkowej wyprawy dookoła globu śladem aromatów, smaków i tradycji kulinarnych... czytaj dalej

30 WRZEŚNIA 2016
Jarmuż. Wszystko, co musisz wiedzieć o najbardziej odżywczym warzywie na świecie
Stephanie Pedersen Wydawnictwo: Illuminatio

Trzecia książka z serii ,,Superfoods": obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym roślinnym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia. Jarmuż powrócił niedawno do naszych kuchni po... czytaj dalej

29 WRZEŚNIA 2016
My New Roots. Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku
Sarah Britton Wydawnictwo: Marginesy

W końcu! Sarah Britton - nazywana ,,królową zdrowych blogów" - przedstawia sto przepysznych roślinnych przepisów. Książka twórczyni kultowego bloga My New Roots, z potrawami kuchni roślinnej - w tym także... czytaj dalej

Kiszonki i fermentacje
Aleksander Baron Wydawnictwo: Pascal

KISZONKI - notka Blurb na front: Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy! Maciej Nowak, krytyk kulinarny Przeczytaj, zacznij eksperymentować... czytaj dalej

28 WRZEŚNIA 2016
Uczta dla dwojga. Zdrowa dieta dla mamy i dziecka
Monika Mrozowska, Katarzyna Błażejewska-Stuhr Wydawnictwo: Zwierciadło

Katarzyna Błażejewska-Stuhr, Monika Mrozowska Uczta dla dwojga.   Zdrowa dieta dla mamy i dziecka.   Specjalnie skomponowane, odpowiednio zbilansowane menu na dziewięć miesięcy ciąży.   Niejedna... czytaj dalej

Sceny kuchenne
Maria Pakulnis, Janusz Mizera Wydawnictwo: Edipresse Książki

Kuchnia jest laboratorium, w którym mieszamy specyfiki, dopasowując je do naszych potrzeb, wyobrażeń i smaków. Każdy tutaj ma pole do popisu i może w dowolny sposób kreować nowy bigos czy... czytaj dalej

Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn
Daria Ładocha Wydawnictwo: Edipresse Książki

Daria Ładocha to kobieta wulkan: żona, mama i kucharka z dyplomem coacha zdrowia. Autorka blogów mamalyga.pl i onemorethai.pl, jedna z twarzy DDTVN. Jej pierwsza książka o kuchni tajskiej w wersji dla Polaków... czytaj dalej

Ale Ciacho!
Damian Kordas Wydawnictwo: Burda Książki

Jak smakują ciasteczka razowe z czekoladą, czy można upiec ciasto agrestowe z różaną bezą, przygotować mus owocowy z owsianą kruszonką albo babkę jagodową z sosem kiwi, co to są tartaletki figowe... na te... czytaj dalej