Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209773 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

19 SIERPNIA 2016
Kuchnia na twoich zasadach. Ponad 100 prostych przepisów zainspirowanych zdrowymi przysmakami z całego świata
Tara Stiles Wydawnictwo: Illuminatio

Zakochałam się w tej książce! Jedzenie świeżej ekologicznej żywności naprawdę zmieniło moje życie, a dzięki przepisom Tary udało mi się pozostać na tej drodze! - Tia Mowry, amerykańska aktorka znana z serialu... czytaj dalej

18 SIERPNIA 2016
Przetwory i mrożonki
praca zbiorowa Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Zamknięte w słoikach skarby lata poustawiane na półkach spiżarni kojarzą się z domem, dzieciństwem i tradycyjną babciną kuchnią.  Słoiki z przetworami na zimę albo mrożonki, po które sięga... czytaj dalej

10 SIERPNIA 2016
Strączki
Maria Banach Wydawnictwo: Edgard

Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach... czytaj dalej

Zdrowe slodkości na każdą porę dnia
Katarzyna Maciejko-Zielińska Wydawnictwo: Edgard

Nie możesz oprzeć się słodyczom, ale chcesz się zdrowo odżywiać? Co powiesz na jaglane gofry z owocami lata, domowy kisiel jeżynowy, jogurtowy torcik jagodowy czy na pierogi orkiszowe z malinami? Poznaj... czytaj dalej

01 SIERPNIA 2016
LCHF
Urszula Forenc Wydawnictwo: Ridero

LCHF -- "Low Carb High Fat" to dieta niskowęglowodanowa, o zwiększonej zawartości zdrowych tłuszczów. Aktualnie najpopularniejsza w krajach skandynawskich, zalecana przez lekarzy, powoli podbija również Polskę... czytaj dalej

29 LIPCA 2016
Zielony garnek. 600 przepisów kuchni wegetariańskiej prosto z Włoch
Anastasia Zanoncelli Wydawnictwo: Jedność

Ponad 600 przepisów kuchni wegetariańskiej, głównie dań włoskich przygotowanych ze składników pochodzących z upraw ekologicznych. Książka jest podzielona na pięć dużych rozdziałów: Przekąski, przystawki, sosy... czytaj dalej

08 LIPCA 2016
Kokos. Wszystko, co musisz wiedzieć o najbardziej wszechstronnej roślinie na świecie
Stephanie Pedersen Wydawnictwo: Illuminatio

Druga książka z serii ,,Superfoods": obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia. Tym razem dowiemy się wszystkiego o najzdrowszej roślinie... czytaj dalej

SuperZielone. 60 przepisów na przepyszne, odchudzające soki dodające energii
Maha Obermeder Wydawnictwo: Illuminatio

Szczupło, olśniewająco, szybko... Zacznij metamorfozę swojego życia już teraz! Kiedy Sally Obermeder wygrała walkę z rzadką i agresywną postacią raka piersi, zdecydowała się odzyskać kontrolę nad swoim zdrowiem... czytaj dalej

06 LIPCA 2016
Kulinarna kolorowanka. Przepisy prosto z ogrodu
praca zbiorowa Wydawnictwo: Buchmann

Gotuj kolorowo! KOLOROWANKI i PRZEPISY Gotujesz coś smacznego i czekając na obiad czas możesz zapełnić ilustrowaniem dania. Książka łączy modne ostatnio kolorowanki z tematami smacznymi sprzedażowo, czyli... czytaj dalej

30 CZERWCA 2016
Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne
Andrzej Fiedoruk Wydawnictwo: Zysk i S-ka

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów. Dowiemy się... czytaj dalej