Kuchnia jest laboratorium, w którym mieszamy specyfiki, dopasowując je do naszych potrzeb, wyobrażeń i smaków. Każdy tutaj ma pole do popisu i może w dowolny sposób kreować nowy bigos czy sos do makaronu, bo najważniejsze, abyśmy to my byli zadowoleni z końcowego efektu. Smak i węch to dwa zmysły, których nie da się zapisać matematycznie, więc nawet jeżeli się pomylimy, zmienimy recepturę albo komponenty, zamiast orzechów damy pestki słonecznika - to nic się nie stanie. Inspiracja może pochodzić zewsząd, my inspirujemy siebie nawzajem, połączenie kuchni włoskiej, śląskiej i mazurskiej pozwala nam na tworzenie zupełnie nowych smaków i potraw. Staramy się przygotować każdy posiłek tak, aby zachwycił nasze oczy i kubki smakowe, a jak się okaże po przeczytaniu tej książki, to wcale nie będzie trudne.
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2016-09-28
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 256