Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211270 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

24 PAŹDZIERNIKA 2024
Dziecinnie proste przepisy
Charlie Daigneault Wydawnictwo: 0

Autorem tej niezwykłej książki jest Charlie Daigneault - znany szef kuchni, finalista programu ,,MasterChef", którego możesz kojarzyć także m.in. z programu ,,Kuchenne rewolucje. Powroty". Znajdziesz tu 44... czytaj dalej

23 PAŹDZIERNIKA 2024
Air Fryer dla początkujących
Paweł Loroch Wydawnictwo: Harde

Pierwsza w Polsce książka z przepisami do Air Fryera. Sto autorskich pomysłów na wyjątkowe i łatwe do przygotowania dania znanego dziennikarza kulinarnego Pawła Lorocha, opatrzonych pięknymi zdjęciami, zabawnymi... czytaj dalej

Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza
Tessa Kiros Wydawnictwo: Pascal

Zauważyłam, że wspaniałomyślność wenecjan ma swoje granice. Z przyjemnością wskażą drogę, ale przepisem już nie tak chętnie się podzielą. Nie mieli problemu z wytłumaczeniem jakiemuś turyście, jak dostać się... czytaj dalej

Chleb i smarowidło. Pieczywo, które leczy, nie powoduje wzdęć ani nadwagi
Marek Zaremba Wydawnictwo: Pascal

Dlaczego domowy chleb jest zdrowszy? Bo domowy najlepszy! Bo wiem, co dodaję! Bo lubię swój chleb ! Bo taniej i zdrowiej! Bo wszystkim smakuje ! Bo zakwas czyni cuda! Poznaj autorską metodę Marka Zaremby... czytaj dalej

Smaki świata. 100 przepisów inspirowanych podróżami dookoła świata
Zuza Lisowska Wydawnictwo: Pascal

Dlaczego japońskie śniadania należą do najzdrowszych na świecie? Co uwielbiają jeść mieszkańcy Zanzibaru? Czym różni się koreański corn dog od amerykańskiego? Co można zjeść na kole podbiegunowym? Odpowiedzi... czytaj dalej

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
Jarosław Dumanowski Wydawnictwo: Czarne

,,Kapłony i szczeżuje" to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był popularnym składnikiem potraw w pierwszej znanej nam polskiej książce kucharskiej... czytaj dalej

Want a Bite? Wokół ryżu
Tetsunosuke Watanabe Wydawnictwo: Znak

Chcesz przygotować doskonały egg fried rice, przyrządzić kurczaka w sosie słodko-kwaśnym jak z ,,Chińczyka" czy zjeść tradycyjne japońskie mochi? Nic prostszego! Zanurz się z nami w kuchni azjatyckiej i poznaj... czytaj dalej

Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów
Annie Rigg Wydawnictwo:

Jeśli lubisz przygotowywać wypieki na specjalne okazje albo zwieńczać codzienne posiłki deserem i szukasz pomysłów na udekorowanie tych smakołyków, ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej nie tylko przepisy... czytaj dalej

17 PAŹDZIERNIKA 2024
Gra o tron. Oficjalna książka kucharska. Przepisy od Królewskiej Przystani po Morze Dothraków
Chelsea Monroe-Cassel Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Wysmakowana podróż po Siedmiu Królestwach, 80 przepisów dla tych, którzy pragną ucztować z bohaterami ,,Gry o tron" Georga R.R. Martina. Dzięki rękopisowi opisującemu potrawy wysoko urodzonych i prostego ludu... czytaj dalej

09 PAŹDZIERNIKA 2024
Roślinna Baza. Tofu
Karolina Paciorek Wydawnictwo: Otwarte

Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU. Być może ktoś... czytaj dalej