Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211270 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

13 LISTOPADA 2024
Gilmore Girls. Oficjalna książka kucharska
Elena Craig Wydawnictwo: Znak

Jedyna oficjalna książka kucharska z przepisami prosto z planu serialu Kochane kłopoty! Trzymasz w ręku przewodnik po kulinarnych atrakcjach Stars Hollow i nie tylko - znajdziesz tu przepisy z restauracji... czytaj dalej

Wielka księga chleba. 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo
Eric Kayser Wydawnictwo: Buchmann

Imponujące dzieło Érica Kaysera - uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Éric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami... czytaj dalej

Chorwacja do zjedzenia
Bartek Kieżun Wydawnictwo: Buchmann

Kolejna część niezwykle lubianej serii książek Bartka Kieżuna łączących erudycyjne opowieści i osobiste historie z przepysznymi przepisami. Tym razem wielbiciel śródziemnomorskiej kuchni zabiera nas do Chorwacji... czytaj dalej

Gotuj prosto i z serca. Przepisy na komfortowe dania kuchni włoskiej i polskiej
Ewa Szczęsna ; Wydawnictwo: Znak

Co łączy rozpływające się w ustach patate duchessa i kremową, wyrazistą kartoflankę? Duża ilość ziemniaków? Z pewnością. Ale też mnóstwo serca i miłości! To najważniejsze składniki w kuchni Ewy Szczęsnej (ewa... czytaj dalej

12 LISTOPADA 2024
Zioła, ziółka i Baziółka
Katarzyna Gubała; Tomasz Jakubiak; Michał Mazik Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

,,Zioła, ziółka i... Baziółka" to niezwykła książka pełna wyrafinowanych zdjęć i sprawdzonych przypisów na 103 potrawy z użyciem ziół Baziółka. Znajdziecie w niej kompleksową wiedzę z zakresu wykorzystania... czytaj dalej

06 LISTOPADA 2024
Kulinarna Wiola. Boże Narodzenie
Wioleta Wójcik ; Wydawnictwo: RM

Święta pachną nie tylko świeżym drzewkiem bożonarodzeniowym, lecz także pomarańczą, cynamonem i korzennymi przyprawami do pierniczków. Zanim goście zasiądą przy wigilijnym stole, życie toczy się w… kuchni... czytaj dalej

04 LISTOPADA 2024
Szkoła słodyczy. 90 przepisów z całego świata na trufle, praliny, nugaty. Le Cordon Bleu
Wydawnictwo: Jedność

Praliny, nugaty, karmelki, ciasteczka, trufle, żelki, pianki... teraz możesz zrobić je sam. W książce znajdziesz: - tradycyjne, regionalne, międzynarodowe i oryginalne przepisy, w tym przepisy o niskiej... czytaj dalej

Domowe wędzenie żywności
Warren. R Andreson Wydawnictwo: RM

Oto niezwykły wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, pastrami, kiełbas, drobiu, dziczyzny... czytaj dalej

30 PAŹDZIERNIKA 2024
Dungeons & Dragons. Uczta Bohaterów. Oficjalna książka kucharska
Michael Witwer; Kyle Newman; Jon Paterson Wydawnictwo: Znak

OD SMOCZYCH PRZYSMAKÓW PO ELFICKĄ BIESIADĘ - SPRAWDŹ, CO JEDZĄ BOHATEROWIE DUNGEONS DRAGONS W dalekiej krainie Faerun od lat krążyła legenda o zaginionej księdze, pełnej pilnie strzeżonej wiedzy. Nie był... czytaj dalej

26 PAŹDZIERNIKA 2024
Kuchnia narodowa. Osobista podróż przez kultury, historię i smaki
Anya von Bremzen Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego

Opowieści ukryte w smaku Wszyscy mamy jakieś wyobrażenia o jedzeniu francuskim, japońskim czy meksykańskim. Skąd jednak wzięły się te przekonania? Co decyduje o tym, że danie staje się ,,narodowe"? Anya... czytaj dalej