Smaki świata. 100 przepisów inspirowanych podróżami dookoła świata

Dlaczego japońskie śniadania należą do najzdrowszych na świecie? Co uwielbiają jeść mieszkańcy Zanzibaru? Czym różni się koreański corn dog od amerykańskiego? Co można zjeść na kole podbiegunowym? Odpowiedzi na te pytania nie tylko poznasz, ale też ich spróbujesz!

Zuza Lisowska zwiedziła 45 krajów. W trakcie podróży narodziła się jej pasja do gotowania. W każdym nowym miejscu próbowała regionalnych przysmaków, rozmawiała z kucharzami i zaglądała do talerzy lokalsom, a po powrocie odtwarzała smaki, które najbardziej ją zachwyciły.

Tak powstało 100 wyjątkowych przepisów, które zabiorą cię w kulinarną podróż śladami Zuzy! Poznasz śniadania z różnych stron świata, uliczne jedzenie sprzedawane w food truckach oraz desery, które zaskoczą twoich znajomych. Tajskie zielone curry, greckie souvlaki, koreańskie placuszki hotteok, meksykańska sopa asteca, a może szwedzkie kardamonki? To świetne inspiracje do wspólnego gotowania z przyjaciółmi i poznawania świata od kuchni! A co najlepsze, nie potrzebujesz skomplikowanych składników!

Bonus! Zuza dzieli się nie tylko przepisami i smakami, ale też przygodami i doświadczeniami!

Informacje dodatkowe o Smaki świata. 100 przepisów inspirowanych podróżami dookoła świata:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2024-10-23
Kategoria: Kuchnia

Tagi: Gotowanie kulinaria itd.

Kup książkę Smaki świata. 100 przepisów inspirowanych podróżami dookoła świata