Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 203986 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

24 MAJA 2017
Lody. Domowa manufaktura
David Lebovitz Wydawnictwo: Pascal

Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów - Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje... czytaj dalej

Zdrowe koktajle
Ewa Chodakowska, Marta Kielak, Lefteris Kavoukis Wydawnictwo: Edipresse Książki

100 przepisów dla niej, dla niego, dla całej rodziny ! Przepisy na koktajle śniadaniowe, przekąski ( idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek), health&beauty, a także dla  panów. Nasze codzienne... czytaj dalej

23 MAJA 2017
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata
Marta Dymek Wydawnictwo: Marginesy

Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie... czytaj dalej

18 MAJA 2017
Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Sandor Ellix Katz Wydawnictwo: Illuminatio

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor ,,The New York Times" powraca... czytaj dalej

17 MAJA 2017
Różane przepisy
Małgorzata Kalemba-Drożdż Wydawnictwo: Pascal

Autorka Jadalnych kwiatów i Pysznych chwastów powraca z nowymi inspiracjami. Tym razem postanowiła przyrządzić różę. Czy królowa kwiatów może być nie tylko smacznym dodatkiem... czytaj dalej

Zioła dla smaku, zdrowia i urody
Małgorzata Kaczmarczyk Wydawnictwo: Edgard

Obszerne kompendium dotyczące przetwarzania i stosowania ziół w kuchni, w domowej kosmetyce oraz jako wspomaganie zdrowia. Ponad 150 przepisów na ziołowe napary, octy, wina, ziołowe dania i naturalne... czytaj dalej

Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek
Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz Wydawnictwo: Pascal

Wiesz, że z ogórka można zrobić lody, a z arbuza wytrawny chłodnik? Próbowałeś mizerii z rzodkiewką albo szarlotki z dynią? Jeśli brakuje ci pomysłu na cukinię, a ilość odmian dyń przyprawia cię o zawrót... czytaj dalej

12 MAJA 2017
Księga soków. Pyszny przewodnik po zdrowiu i witalności
Michael Murray Wydawnictwo: Illuminatio

Świeżo wyciśnięty sok to najsmaczniejszy sposób, by zaspokoić twoje żywieniowe potrzeby i jednocześnie ugasić pragnienie. Michael T. Murray, światowej sławy ekspert w dziedzinie zdrowego żywienia w... czytaj dalej

10 MAJA 2017
Para w kuchni
Maciej i Karolina Szaciłło Wydawnictwo: Zwierciadło

Karolina i Maciej Szaciłło, para ekspertów od zdrowego odżywiania, tym razem zapraszają w kulinarną podróż w kłębach... pary W światowych kuchniach znaleźć można mnóstwo parowanych pyszności. Azjaci... czytaj dalej

Chleb
Jeffrey Hamelman Wydawnictwo: Buchmann

Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych  pieczeniu  chleba - za jego ,,biblię" -  zawiera 140 przepisów, od bagietek,  poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego... czytaj dalej