Chcesz przygotować doskonały egg fried rice, przyrządzić kurczaka w sosie słodko-kwaśnym jak z ,,Chińczyka" czy zjeść tradycyjne japońskie mochi? Nic prostszego!
Zanurz się z nami w kuchni azjatyckiej i poznaj nieograniczone możliwości, jakie daje ryż! Nauczymy cię wykorzystywać go na dziesiątki sposobów - na śniadania i kolacje, na ostro i na słodko, na zimno albo na gorąco. W sushi, kolorowych bowlach albo koreańskim bulgogi - niech przestanie być nudnym dodatkiem, a stanie się głównym bohaterem!
Zatem już dziś wyrusz z nami w kulinarną podróż - wypłucz ryż i do dzieła!
*
Beata i Tetsu to miłośnicy azjatyckich smaków i kuchni z Dalekiego Wschodu. Na swoich profilach w mediach społecznościowych dzielą się przepisami i kulinarnymi trikami na pyszne dania inspirowane między innymi kuchnią japońską, koreańską, wietnamską czy chińską. Ich filmy i zdjęcia pokazują krok po kroku, jak przygotować aromatyczne potrawy w domowym zaciszu.
Tetsu to mieszanka dwóch kultur - jest w połowie Japończykiem, w połowie Polakiem. Urodził się w malowniczym Sanjo, w prefekturze Niigata w Japonii, a edukację zdobywał w Polsce. Razem z Beatą od lat tworzą zgrany zespół i dzielą się z odbiorcami swoją pasją do gotowania, zachęcając do eksperymentowania w kuchni i odkrywania nowych smaków.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-10-23
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 304