Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211232 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Sosy i dipy. Inspirujący wybór klasycznych i nowoczesnych przepisów
praca zbiorowa Wydawnictwo: Parragon

Doskonałego kucharza od dobrego odróżnić można... po sosie! Bo sos sprawia, że przeciętny posiłek zmienia się w niezwykłą ucztę - zaostrza smak dania, bądź dodaje mu kremowego zabarwienia, podkreśla główny... czytaj dalej

Potrawy mleczne z jaj i serów
Hydzik - Żmuda Marta Wydawnictwo: brak danych

Mleko to najstarszy, najbardziej naturalny pokarm i składnik wielu potraw. Nieprzebrane źródło związków i substancji tyleż niezbędnych dla życia, co dla normalnego rozwoju każdego organizmu i budowy jego sił... czytaj dalej

Kuchnia litewska wersja polska
Markuza Biruta Wydawnictwo: brak danych

Kuchnia litewska słynie z potraw prostych i ekologicznych. Od wieków zakorzeniona w kuchni chłopskiej opartej na produktach zbożowych, mlecznych, owocach leśnych, grzybach i miodach. Prócz dań oryginalnych... czytaj dalej

Wędliny Domowy wyrób
Eleonora Trojan, Julian Piotrowski Wydawnictwo: inne

Z naszych WĘDLIN DOMOWEGO WYROBU poznają Państwo wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, różowiutkich szyneczek, aromatycznych wędzonek, pikantnych kiszek...Proponujemy również przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby.... czytaj dalej

Ciasta i torty
Praca Zbiorowa Wydawnictwo: Mak

Ilustrowana księga ciast dla wszystkich, którzy nie tylko lubią ciasta i torty, ale także chętnie je pieką i szukają nowych, interesujących przepisów. Pełna nowych pomysłów na słodkie wypieki - od łatwych i... czytaj dalej

Przy wigilijnym stole
Elżbieta Adamska Wydawnictwo: The Facto

Teksty najpiękniejszych kolęd oraz tradycyjne przepisy kuchni polskiej na wigilijna nutę.... czytaj dalej

Księga ziół
Jekka Mcvicar Wydawnictwo: SOLIS Andrzej Koper

"Rzadko w jednej książce znajdziesz zarówno porady dla ogrodników, przepisy kulinarne, jak i recepty na drobne przypadłości oraz zabiegi kosmetyczne, a ponadto wykaz stu najwspanialszych ziół od A do... czytaj dalej

Potrawy z jaj
Franca Feslikenian Wydawnictwo: OLESIEJUK

Jajka są jednym z najczęściej używanych składników w kuchni. Oto jak można je wykorzystać w najlepszy sposób.... czytaj dalej

Kuchnia polska. 1001 przepisów
Ewa Aszkiewicz Wydawnictwo: Publicat

Sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej: przekąski (zimne i gorące) oraz sosy, zupy (kremy, staropolskie, codzienne), jarzyny (zasmażane, z wody, na surowo), dania główne (mięsa, drób... czytaj dalej

Bakłażan, cukinia, patison
Szymanderska Hanna Wydawnictwo: inne

Jedni zwą go z rosyjska bakłażanem, inni z francuska - oberżyną. Do Europy trafił w XIV wieku najpierw do Włoch, gdzie hodowano go jako roślinę ozdobną kulinarne eksperymenty z bakłażanami Włosi zaczęli w... czytaj dalej