Wysmakowana podróż po Siedmiu Królestwach, 80 przepisów dla tych, którzy pragną ucztować z bohaterami ,,Gry o tron" Georga R.R. Martina. Dzięki rękopisowi opisującemu potrawy wysoko urodzonych i prostego ludu przyrządzisz takie specjały jak pieczeń koronną z żeberek dzika, krwiste paszteciki Dothraków, dornijską pastę z pieczonej papryki, pentoskie curry grzybowe, suchary Żelaznych Ludzi, kruche podpłomyki i zimową herbatę z Winterfell. Przepisy są ilustrowane apetycznymi fotografiami i oszałamiającymi drzeworytami. Przenieś się do świata, w którym stoły uginają się od wykwintnych potraw, kielichy są pełne, a zima nadchodzi zawsze.

Chelsea Monroe-Cassel jest miłośniczką fantastyki i jedzenia. W swoich książkach łączy literaturę i badania historyczne, dzięki czemu udaje jej się ożywić fikcyjne światy istniejące tylko na kartach powieści. Jest autorką dziewięciu bestsellerowych książek kucharskich, w tym kilku związanych z uniwersum ,,Gry o tron" Georga R.R. Martina.

Informacje dodatkowe o Gra o tron. Oficjalna książka kucharska. Przepisy od Królewskiej Przystani po Morze Dothraków:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2024-10-17
Kategoria: Kuchnia
Tytuł oryginału: The Official Game of Thrones Cookbook: Recipes from King's Landing to the Dothraki Sea

Tagi: Gotowanie kulinaria itd.

Kup książkę Gra o tron. Oficjalna książka kucharska. Przepisy od Królewskiej Przystani po Morze Dothraków

Gra o tron. Oficjalna książka kucharska. Przepisy od Królewskiej Przystani po Morze Dothraków - opinie o książce

Avatar użytkownika - dianawiszniewska
dianawiszniewska
Przeczytane:2024-11-11, Ocena: 5, Przeczytałam,

Najpierw "Grę o tron" czytałam, później oglądałam, a teraz mogę jej jeszcze posmakować, czego chcieć więcej. Nie urywam, że byłam bardzo ciekawa jakie przepisy znajdę w tej książce.
Zacznę od tego, że jej piękne wydanie, twarda oprawa i ładne ilustracje sprawiają, że będzie ona idealnym prezentem na święta, dla każdego wielbiciela "Gry o tron".
Same przepisu podzielone są na kilka działów jak spiżarnia, śniadania, przystawki i przekąski, zupy i gulasze, pieczywo, dania główne, desery i słodycze oraz napoje. Oprócz przepisów, które brzmią naprawdę pysznie mamy w większości zdjęcia potraw, oraz opisy nawiązujące do książki. Same przepisy są naprawdę ciekawe część pewnie jest nam znana, tyko pod innymi nazwani, a część to zupełnie nowe i nieoczywiste smaki.

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;