Roślinna Baza. Tofu

Ocena: 6 (2 głosów)

Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU.

Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE.

A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA, ALE CHYBA NIE JESZ JEJ NA SUROWO, PRAWDA?

Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty - ale przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań.

Uwaga: książka może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień.

Informacje dodatkowe o Roślinna Baza. Tofu:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2024-10-09
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788381354387
Liczba stron: 272

Tagi: Poradniki praktyczne Kuchnia wegańska

więcej

Kup książkę Roślinna Baza. Tofu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Roślinna Baza. Tofu - opinie o książce

Avatar użytkownika - brunetkabooksrec
brunetkabooksrec
Przeczytane:2024-10-11, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,

Lubicie książki kucharskie ?

Dzięki autorkom tej książki możecie dowiedzieć się dużo o TOFU, sojowym twarożku, które pomoże Wam zastąpić nabiał i mięso. Autorki książki zachęcają czytelników do gotowania razem z nimi. Znajdziecie tutaj mnóstwo przepisów kulinarnych, a kreatywność autorek zachwyci Was.
Piękne ilustracje przyciągają wzrok i kuszą, by pójść do kuchni i zabrać się za gotowanie.
Idealna książka dla miłośników wegańskich potraw. Będziecie mogli stworzyć pyszne śniadania, obiady, kolacje, także desery, sosy i koktajle.
Mnie osobiście zachwyciły przepisy na desery.
Zapewniam Was, że z pomocą tej książki powstaną pyszne dania na Waszych stołach kuchennych.

Polecam bardzo!

Dajcie znać, czy skusicie się na tę książkę?

BRUNETTE BOOKS

Link do opinii
Avatar użytkownika - KamaZ03
KamaZ03
Przeczytane:2024-12-12, Ocena: 6, Przeczytałem,

 

Roślinna baza TOFU jak wskazuje tytuł opowiada właśnie o tym składniku kulinarnym, który wraz z rozwojem świadomości społecznej na temat żywienia i tego jak wpływa ona na nasz organizm coraz częściej stawia na dania wegańskie i wegetatiqńskie. 

Czym jest tofu? -wytwarzane jest z mleka sojowego. Jego inna nazwa to twarożek sojowy czy też ser sojowy.  

Autorki z wielkim zaangażowaniem opowiadają o zastosowaniu tego składnika w codziennym gotowaniu, dzieląc przepięknie wydaną książkę na rozdziały- dania główne, śniadania, kolacje desery czy przekąski.

Nie są to jednak wyłącznie suche receptury opowiadające o poszczególnych potrawach, a pięknie wydana pozycja opatrzona niezwykle smakowicie wyglądającymi fotografiami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania pyszności, które na pewno się wyróżniają i zaskoczą gości i najbliższych. 

Serdecznie polecam, wraz z mamą będziemy testować te cuda ?

 

 

Link do opinii
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy