Roślinna Baza. Tofu

Ocena: 6 (2 głosów)

Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU.

Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE.

A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA, ALE CHYBA NIE JESZ JEJ NA SUROWO, PRAWDA?

Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty - ale przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań.

Uwaga: książka może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień.

Informacje dodatkowe o Roślinna Baza. Tofu:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2024-10-09
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788381354387
Liczba stron: 272

Tagi: Poradniki praktyczne Kuchnia wegańska

więcej

Kup książkę Roślinna Baza. Tofu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Roślinna Baza. Tofu - opinie o książce

Avatar użytkownika - brunetkabooksrec
brunetkabooksrec
Przeczytane:2024-10-11, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,

Lubicie książki kucharskie ?

Dzięki autorkom tej książki możecie dowiedzieć się dużo o TOFU, sojowym twarożku, które pomoże Wam zastąpić nabiał i mięso. Autorki książki zachęcają czytelników do gotowania razem z nimi. Znajdziecie tutaj mnóstwo przepisów kulinarnych, a kreatywność autorek zachwyci Was.
Piękne ilustracje przyciągają wzrok i kuszą, by pójść do kuchni i zabrać się za gotowanie.
Idealna książka dla miłośników wegańskich potraw. Będziecie mogli stworzyć pyszne śniadania, obiady, kolacje, także desery, sosy i koktajle.
Mnie osobiście zachwyciły przepisy na desery.
Zapewniam Was, że z pomocą tej książki powstaną pyszne dania na Waszych stołach kuchennych.

Polecam bardzo!

Dajcie znać, czy skusicie się na tę książkę?

BRUNETTE BOOKS

Link do opinii
Avatar użytkownika - KamaZ03
KamaZ03
Przeczytane:2024-12-12, Ocena: 6, Przeczytałem,

 

Roślinna baza TOFU jak wskazuje tytuł opowiada właśnie o tym składniku kulinarnym, który wraz z rozwojem świadomości społecznej na temat żywienia i tego jak wpływa ona na nasz organizm coraz częściej stawia na dania wegańskie i wegetatiqńskie. 

Czym jest tofu? -wytwarzane jest z mleka sojowego. Jego inna nazwa to twarożek sojowy czy też ser sojowy.  

Autorki z wielkim zaangażowaniem opowiadają o zastosowaniu tego składnika w codziennym gotowaniu, dzieląc przepięknie wydaną książkę na rozdziały- dania główne, śniadania, kolacje desery czy przekąski.

Nie są to jednak wyłącznie suche receptury opowiadające o poszczególnych potrawach, a pięknie wydana pozycja opatrzona niezwykle smakowicie wyglądającymi fotografiami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania pyszności, które na pewno się wyróżniają i zaskoczą gości i najbliższych. 

Serdecznie polecam, wraz z mamą będziemy testować te cuda ?

 

 

Link do opinii
Recenzje miesiąca
Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak
Kobiety naukowców
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska
 Kalendarz adwentowy
Grzechy Południa
Agata Suchocka ;
Grzechy Południa
Stasiek, jeszcze chwilkę
Małgorzata Zielaskiewicz
Stasiek, jeszcze chwilkę
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Sues Dei
Jakub Ćwiek ;
Sues Dei
Rodzinne bezdroża
Monika Chodorowska
Rodzinne bezdroża
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy