Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211234 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

18 LUTEGO 2015
Pizze, tosty, zapiekanki
Opracowanie zbiorowe Wydawnictwo: Burda Książki

Pizza margherita czy pepperoni? Tosty z szynką czy z serem? A może warto przygotować coś mniej standardowego? Pizze, tosty, zapiekanki to kilkadziesiąt znakomitych przepisów stworzonych i przetestowanych... czytaj dalej

11 LUTEGO 2015
Kuchnia domowa dla diabetyków
Bowling Stella Wydawnictwo: Bezdroża

Jedzenie to jedna z ogromnych przyjemności, jakie oferuje nam życie. Cukrzyca nie oznacza, że musimy z nich rezygnować. Nie musisz wyrzec się wszystkich ulubionych dań, możesz z powodzeniem próbować... czytaj dalej

05 LUTEGO 2015
Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty
praca zbiorowa Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania... czytaj dalej

28 STYCZNIA 2015
Mała wielka uczta
Michał Stępień Wydawnictwo: Muza

Pierwsza książka autorki jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych w Polsce. Tych przepisów nie znajdziecie na blogu! Paulina Stępień to jedna z najbardziej rozpoznawalnych blogerek w Polsce. Od pięciu... czytaj dalej

20 STYCZNIA 2015
Francuzki nie tyją. Książka kucharska
Mireille Guilliano Wydawnictwo: Albatros

W książce Francuski nie tyją. Sekret jedzenia dla przyjemności Mireille Guiliano przeplata rozsądne porady żywieniowe i cenne wskazówki na temat tego, jak czerpać radość z życiaiutrzymać smukłą sylwetkę bez... czytaj dalej

16 STYCZNIA 2015
Pięć Przemian na polskim stole. Zdrowie, energia, długowieczność
Katarzyna Maria Puchacz Wydawnictwo: Vital

Odżywianie według Pięciu Przemian wywodzi się z Tradycyjnej Medycyny Chińskiej i cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. Jego zasady są ściśle związane z wewnętrznym zegarem biologicznym... czytaj dalej

14 STYCZNIA 2015
Książka kucharska. Dieta przyspieszająca metabolizm
Haylie Pomroy Wydawnictwo: Burda Książki

Jedz więcej i chudnij szybciej200 wspaniałych przepisów, by schudnąć do 10 kilogramów w 28 dniAUTORKA DIETY PRZYSPIESZAJĄCEJ METABOLIZM, NUMERU 1 NA LIŚCIE BESTSELLERÓW ,,NEW YORK TIMESA"Tak... czytaj dalej

12 STYCZNIA 2015
Kulinarne opowieści. Książka zwycięzcy programu MasterChef
Dominika Wójciak Wydawnictwo: inne

Wybierz się w podróż do świata aromatycznych przypraw, kulinarnych poszukiwań i domowych wypieków. Dominika Wójciak, zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, prezentuje 84 przepisy na pyszne dania... czytaj dalej

02 STYCZNIA 2015
Jerozolima. Książka kucharska
Yotam Ottolenghi Wydawnictwo: Filo

Na kartkach "Jerozolimy" Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy... czytaj dalej

01 STYCZNIA 2015
Gotuj sprytnie jak Jamie
Jamie Oliver Wydawnictwo: Insignis

Ta książka nauczy cię przyrządzać smaczne, pożywne i niedrogie posiłki. Proponuję bogactwo smaków i kolorów, potrawy wprawiające w dobry nastrój i dające prawdziwą przyjemność z jedzenia... czytaj dalej