Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce.
W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami.
Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne - nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2015-02-05
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
1200 słów, wyrażeń i zdańŁatwa transkrypcjaSłowniczek polsko-francuski, francusko-polskiWiele praktycznych informacjiSą tu wszystkie informacje, których...
The one-step information resource for home and school. 833 major entries, with a wealth of supporting information. 400,000 words. 33 page fact-file featuring...
Chcę przeczytać,