Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209785 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

22 PAŹDZIERNIKA 2014
Moje wypieki i desery na każdą okazję
Dorota Świątkowska Wydawnictwo: Egmont

Kolejna porcja genialnych przepisów niezrównanej Doroty Świątkowskiej, autorki najbardziej znanego ze słodkich blogów – mojewypieki.com! Tym razem blogerka udowadnia, że każda okazja jest dobra, by przygotować... czytaj dalej

Przysmaki Ojca Mateusza. Domowa Kuchnia Natalii
praca zbiorowa Wydawnictwo: Zwierciadło

Ojciec Mateusz często mówi, że potrawy Natalii mają  duszę. Wypróbujcie je sami! Kto nie lubi domowej kuchni? Wszyscy, którzy ją cenią, a także lubią gotować i biesiadować w gronie... czytaj dalej

Moja kuchnia w Paryżu. Przepisy i opowieści
David Lebovitz Wydawnictwo: Pascal

DAVID LEBOVITZ był zawodowym szefem kuchni i cukiernikiem, z czego niemal 13 lat przepracował w słynnej kalifornijskiej restauracji Chez Panisse. W 1999 r. odszedł z branży restauracyjnej, żeby zająć się pisaniem... czytaj dalej

Moje przepisy i pomysły
Dorota Świątkowska Wydawnictwo: Egmont

Gratka dla fanów domowych słodkości oraz „Moich wypieków i deserów” – wyjątkowa książka na własne przepisy! W środku mnóstwo miejsca na sprawdzone receptury oraz praktyczne porady Doroty Świątkowskiej... czytaj dalej

Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk
Joseph Seeletso Wydawnictwo: Świat Książki

Joseph ,,Józek" Seeletso - Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de... czytaj dalej

Tao smaku
Jacek Wan Wydawnictwo: Buchmann

Kulinarna podróż po Azji. Tao smaku to 100 wspaniałych przepisów na dania z Chin, Japonii, Wietnamu oraz Tajlandii. Co bardzo istotne, każdą potrawę można z łatwością przygotować ze składników... czytaj dalej

13 PAŹDZIERNIKA 2014
Encyklopedia Gotowania 05/2014. Najlepsze przepisy na naleśniki i omlety
praca zbiorowa Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Naleśniki delikatne, cienkie, a może z owocami? A jeśli omlet - to puszysty, miękki i grubiutki. Lubimy naleśniki i omlety, czasem naleśniki przerabiamy na krokiety, czasem jemy na słodko, a innym razem z nadzieniem... czytaj dalej

08 PAŹDZIERNIKA 2014
Kuchnia polska bez pszenicy. Ponad 300 sprawdzonych domowych przepisów
Wanda Gąsiorowska Wydawnictwo: Bukowy Las

Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują... czytaj dalej

What Katie Ate
Katie Davies Wydawnictwo: Buchmann

Nareszcie po polsku! Jeden z najpiękniejszych i najbardziej wyczekiwanych przez polskich czytelników  tytułów kulinarnych! Kuchnia Katie Quinn Davies, autorki cieszącego się niezwykłą popularnością... czytaj dalej

Kuchnia bez glutenu
praca zbiorowa Wydawnictwo: Buchmann

Przygotowanie każdego dnia pysznego, ciepłego, bezglutenowego posiłku może się wydawać sporym wyzwaniem, zwłaszcza gdy nie masz czasu, a żołądek domaga się czegokolwiek, byle szybko. Na ratunek przyjdzie ci... czytaj dalej