Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209785 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

19 LISTOPADA 2014
Pyszna zmiana, czyli moje życie bez glutenu
Agata Młynarska, Grażyna Rydzewska Wydawnictwo: Burda Książki

Odkąd pamiętam, bardzo często bolał mnie brzuch. W szkole przed klasówkami, przed ważnymi spotkaniami, ale też na wakacjach, a nawet wtedy, kiedy wszystko było dobrze. Próbowałam różnych... czytaj dalej

18 LISTOPADA 2014
Biblioteczka Poradnika Domowego Pyzy, kluski, pierogi (wyd. spec. 06/2014)
praca zbiorowa Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Proponujemy ciekawe przepisy na pyzy, kluski i pierogi. Mogą one być zarówno samodzielnym daniem, jak i dodatkiem do dania głównego obiadu lub kolacji. Zamieszczamy wskazówki, jak przygotować... czytaj dalej

13 LISTOPADA 2014
Ciasta zawsze udane. Biszkoptowe, drożdżowe, kruche
praca zbiorowa Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Często strach przed nieudanym wypiekiem powstrzymuje nas od zabrania się do pieczenia. Gotowanie często wydaje się łatwiejsze niż pieczenie. Postanowiliśmy więc przybliżyć Państwu temat pieczenia i przygotowaliśmy... czytaj dalej

10 LISTOPADA 2014
Jadłonomia. Kuchnia roślinna
Marta Dymek Wydawnictwo: Dwie siostry

Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę... czytaj dalej

07 LISTOPADA 2014
Koniec z cukrzycą i otyłością! Książka kucharska
Mark Hyman Wydawnictwo: Nowa Proza

Cukrzycę można cofnąć. Otyłości można się pozbyć. Czy masz nadwagę? Czy lekarz powiedział Ci, że Twoje stężenie cukru na czczo jest trochę za wysokie? Czy masz niepohamowany apetyt na słodycze i węglowodany... czytaj dalej

06 LISTOPADA 2014
Pyszne. Na każdą okazję
Anna Starmach Wydawnictwo: Znak

Sernik właśnie opadł, ryba jest jeszcze surowa, a goście już pukają do drzwi? Nie panikuj! Przygotuj dania, które zawsze się udają. Spraw, aby każda chwila była wyjątkowa: niespodziewanych gości poczęstuj... czytaj dalej

Wyśmienite dania z wieprzowiny
Opracowanie zbiorowe Wydawnictwo: Burda Książki

Wieprzowina to mięso cenione przez prawdziwych smakoszy - nie bez przyczyny. Książka Wyśmienite dania z wieprzowiny zawiera wyjątkowe przepisy - stworzone i przetestowane przez czytelników miesięcznika... czytaj dalej

05 LISTOPADA 2014
Chleb. Domowa piekarnia
Piotr Kucharski Wydawnictwo: Pascal

Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką... czytaj dalej

Torty i ciasta na każdą okazję
Opracowanie zbiorowe Wydawnictwo: inne

Każdy wie, że wyjątkowa okazja nie może się odbyć bez tortu. Książka Torty i ciasta na każda okazję zawiera wyjątkowe przepisy - stworzone i przetestowane przez czytelników miesięcznika "Przyślij przepis"... czytaj dalej

04 LISTOPADA 2014
Na zdrowie! Sekrety klasztornej kuchni i udanego życia
Francesco Padovani Wydawnictwo: Jedność

Albumowe opracowanie – wielki zbiór sekretów kryjących się w klasztornych kuchniach, wirydarzach, refektarzach i spiżarniach. Zawierający jednocześnie coś dla ciała i coś dla ducha. Znakomita propozycja... czytaj dalej