Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209802 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

01 STYCZNIA 2005
Wielka księga drinków i koktajli
Piotr Adamczewski Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Z myślą o zwolennikach mieszanych alkoholi, autor prezentuje sto przepisów na różnorodne drinki. Zainteresowany czytelnik znajdzie tu receptury na klasyczne alkoholowe napitki, jak również mniej znane a godne... czytaj dalej

W kuchni babci i wnuczki
Barbara Adamczewska, Beata Mellerowa Wydawnictwo: Nowy Świat

W kuchni babci i wnuczki Barbary Adamczewskiej i Beaty Mellerowej to książka wyjątkowa. Jej wielką zaletą są przepisy, które pamięta każdy, kto miał szczęście jadać w babcinej kuchni. Nie jest to jednak zapis... czytaj dalej

14 LISTOPADA 2004
Gorące kolacje
Barbara Adamczewska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Kolacja coraz częściej staje się jedynym posiłkiem w ciągu dnia, do którego siada się bez pośpiechu. Można ją celebrować, a nawet poświęcić nieco więcej uwagi na jej przygotowanie, niż innym posiłkom. Często... czytaj dalej

01 LISTOPADA 2004
Świat na talerzu
Beata Pawlikowska Wydawnictwo: Burda Książki

Zbiór fascynujących opowiadań o doświadczeniach kulinarnych znanych polskich podróżników i odkrywców. Opisują oni swoje niezwykłe doświadczenia związane z egzotycznymi potrawami, które przyszło im jeść w odległych... czytaj dalej

01 STYCZNIA 2004
Dzikie rośliny jadalne. Polski Przewodnik Survivalowy
Łukasz Łuczaj Wydawnictwo: inne

Książka zawiera informacje na temat wszystkich potencjalnie jadalnych roślin Polski, w sumie ponad tysiąca gatunków. Większość z nich autor książki jadł osobiście. Szczególnie cenne są też mało... czytaj dalej

Potrawy z warzyw
Barbara Adamczewska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Bogactwo i różnorodność na rynku warzyw skłania do inwencji kulinarnych. Dania, których podstawą są jarzyny, ze względu na walory odżywcze należą do najbardziej prozdrowotnych potraw. Lekkostrawne, sycące i... czytaj dalej

09 MAJA 2003
Vinum sacrum et profanum
Eugeniusz Kabatc Wydawnictwo: Iskry

W książce autor prezentuje historię wina, jego gatunków i regionów, z których pochodzą te najsłynniejsze. Obok tego wskazuje walory zdrowotne, towarzyskie i kulturowe wina.... czytaj dalej

01 STYCZNIA 2003
Szybko i smacznie
oprac. Antje Gruner Wydawnictwo: inne Tom 0 cyklu: Smaczna kuchnia

Przepisy na potrawy z najbardziej lubianych i najpopularniejszych produktów mrożonych, z puszki lub w proszku. Ponad 110 pomysłów na dania główne, przystawki i desery.... czytaj dalej

Specjały polskiej kuchni
Barbara Adamczewska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Smaki nie znają granic, kuchnie narodowe lub regionalne są skutkiem zapożyczeń, mód i... zbiegów okoliczności. Tak też kształtowała się i nasza kuchnia. To co uważamy za typowo polskie danie jest najczęściej... czytaj dalej

25 PAŹDZIERNIKA 2002
Doskonałe wypieki domowe
Juliusz Zdanowicz Wydawnictwo: Iskry

144 przepisy na ciasta smaczne i tanie - niedrogie składniki, staranne opisy przygotowania, sprawdzone rady, tabela przeliczania miar i wag.... czytaj dalej