Wybierz się w podróż do świata aromatycznych przypraw, kulinarnych poszukiwań i domowych wypieków.
Dominika Wójciak, zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, prezentuje 84 przepisy na pyszne dania, słodkie i wytrawne, które przygotujesz z dostępnych produktów. Z pasją opowiada o dalekich wyprawach, ukochanym Podhalu, dzieciństwie na wsi i zaskakujących kompozycjach smaków. Czytając ten wyjątkowy kulinarny pamiętnik, poczujesz zapach prażonego kuminu i porannej owsianki, przekonasz się, że każda potrawa ma swoją historię.
Dowiedz się, jak przygotować pyszny śmietankowy twaróg albo czym poczęstować niespodziewanych gości. Wypróbuj przepis na sernik dyniowy, placuszki jaglane i kurczaka w pomidorowym curry. Odkryj tajemnicę przyrządzania karmelizowanej marchewki i słodkiej pieczonej papryki.
Moja kuchnia to kuchnia otwarta. Na każdą porę roku, na cztery strony świata, na tradycję i prostotę, na lokalne produkty, na jeszcze nieznane, wyszukane połączenia. Lecz przede wszystkim jest kuchnią otwartą dla ludzi. Serdecznie do niej zapraszam. /Dominika Wójciak/
Dominika Wójciak - autorka bloga Kulinarne Bezdroża. Z zawodu geodeta, z zamiłowania gotująca podróżniczka. Potrafi przejść nawet dwieście kilometrów himalajskimi szlakami, kosztując po drodze lokalnych smakołyków. Zbiera kulinarne doświadczenia i gromadzi egzotyczne przyprawy. Swoje rodzinne Podhale uważa za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2015-01-12
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
szparagi o pomidor o brukselka o bakłażan o papryka o pietruszka o cebula fasolka szparagowa o ogórek Sezonowe warzywo to kolejna porcja przepisów...
kasza jaglana i proso o siemię lniane o chia o ryż o gryka o owies pszenica o amarantus o jęczmień o komosa ryżowa Ta książka to kolejny zbiór...
Chcę przeczytać,