Brooke Sullivan niedawno podjęła nową pracę. Jest pielęgniarką w męskim zakładzie karnym o zaostrzonym rygorze. Miewa różne małe problemy (brak odpowiednich leków itd.) i Problem przez duze P. Jednym z przebywających czytaj dalej
Fantastyczne historie z medycyną w tle Historia potrafi być fascynująca. Medycyna również. Wyobraźnia także potrafi zaskakiwać i nieomal zahipnotyzować. Andrzej Pilipiuk zaś potrafi to wszystko połączyć ze czytaj dalej
Dobre pomysły są na wagę złota. Szczególnie takie, których realizacja długo cieszy się powodzeniem. O finalizacji pewnego pomysłu opowiada interesująca książka The New Yorker – szczegółowa Biografia pisma czytaj dalej
Koleje losu ludzi i wydarzenia wieku XIV nie należą do powszechnie znanych. Takiemu stanowi rzeczy próbuje zaradzić Teodor Parnicki, oddając do rąk czytelnika Tylko Beatrycze, historyczną powieść z wątkiem czytaj dalej
Pracownik kurzej fermy w Chinach wciąż nie przykłada się do pracy. Spóźnienia i lekceważenie obowiązków są dla niego normą. W końcu szef, który mimo wszystko nie ma serca go zwolnić, wysyła go w delegację. czytaj dalej
Jolanta Kosowska wraca ze słoneczną powieścią Wyspa luzu, której akcja toczy się w Grecji. Warto zabrać się z bohaterami w tę wyjątkową podróż! [obrazek] Michał ukończył prawo, ale nigdy nie pracował w zawodzie czytaj dalej
Jako mieszkanka Starych Bielan w Warszawie jestem oczarowana prozą poetycką Kręte drogi arkadyjskich zamierzeń Brunona Janiszewskiego. Autor poprowadził mnie uliczkami własnej dzielnicy, snując masę refleksji czytaj dalej
Urszula Gajdowska po raz trzeci zaprasza nas do XIX wieku, gdzie porywy serca muszą walczyć z rozsądkiem. Tym razem to trzeci syn zmarłego hrabiego – Oskar Foglar – będzie musiał zawalczyć o swoje czytaj dalej
Pod wpływem strachu wszystko wydaje się bardziej groźne i niebezpieczne niż w rzeczywistości. Nowe historie mistrza strasznych opowieści, przenosząc do niesamowitych miejsc, pozwalają cieszyć się każdym spokojnym czytaj dalej
Ludzkie życie posiada wartość niezbywalną: nikt nikogo nie powinien życia pozbawiać. Opisane na łamach książki Zbrodnia i śmierć z miłości przypadki brutalnych przestępstw – czyli Historie zakochanych czytaj dalej