Praliny, nugaty, karmelki, ciasteczka, trufle, żelki, pianki... teraz możesz zrobić je sam.
W książce znajdziesz:
- tradycyjne, regionalne, międzynarodowe i oryginalne przepisy, w tym przepisy o niskiej zawartości cukru, a także fantazyjne dekoracje na specjalne okazje;
- cały rozdział szczegółowo objaśnionych technik podstawowych, aby nauczyć się wszystkich niezbędnych umiejętności między innymi: karmelizowania cukru, temperowania czekolady, przygotowywania pasty migdałowej lub pralin;
- dokładne instrukcje krok po kroku dla najbardziej skomplikowanych przepisów;
- 320 pięknych zdjęć.
Le Cordon Bleu otwiera przed Tobą swoje podwoje: odkryj wszystkie techniki tworzenia ulubionych słodyczy!
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2024-11-04
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 312
Tytuł oryginału: LÉcole de la Confiserie. Nougats, guimauves, rochers, pralines 90 recettes emblématiques France et dailleurs
Pojęcie tajemniczych (ukrytych) mistrzów wprowadził do języka biznesu i zarządzania niemiecki profesor Hermann Simon w swojej głośnej książce Tajemniczy...
Jeden z najgłośniejszych komiksowych crossoverów Marvela ostatnich dekad! Zmiennokształtni obcy z kosmosu, zwani Skrullami, podstępem przeniknęli do najpotężniejszych...