Domowe wędzenie żywności

Ocena: 5 (1 głosów)

Oto niezwykły wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, pastrami, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów, orzechów, krewetek i wielu innych pyszności. Wszystkie da się uwędzić w domu dzięki prostemu wyposażeniu, które można kupić lub zbudować samodzielnie.

Z książki dowiesz się, jak budować przydomową wędzarnię. Poznasz tajniki wędzenia na zimno i gorąco. Autor poradnika doradza, jak przygotowywać marynaty i peklować. Dzięki szczegółowym instrukcjom zawartym w książce możesz przygotowywać wspaniałe przysmaki, za każdym razem osiągając wyśmienite rezultaty kulinarne.

Informacje dodatkowe o Domowe wędzenie żywności:

Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2024-11-04
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788381515061
Liczba stron: 256

więcej

Kup książkę Domowe wędzenie żywności

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Domowe wędzenie żywności - opinie o książce

Avatar użytkownika - Anna1990
Anna1990
Przeczytane:2024-12-22, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2024,

Oto poradnik, z którego można dowiedzieć się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Autor doradza jak przygotować się do wędzenia, jak sporządzać marynaty, uzyskać odpowiedni smak i zapach wędzonek a także dobrać odpowiednią ilość przypraw. Krok po kroku doradza jak zbudować przydomową wędzarnię. 

Przygotowania do Bożego Narodzenia niemal już na finiszu... Ciasta upieczone, sałatki i inne dania przygotowane a wędliny uwędzone... Prawda? Fakt, niektórzy wszystko kupują, ale, gdzie tutaj urok przygotowań? Wiem, wiem. Pieczenie i gotowanie jest proste, ale wędzenie wędlin już niekoniecznie. A co byście powiedzieli gdybym powiedziała, że na rynku wydawniczym jest książka, z której można się tego nauczyć? Kusząca perspektywa, prawda? Domowe wędzenie żywności to książka wartościowa. Jej autor krok po kroku wprowadza nas w tematykę, która pozwala odkryć tajniki wędzenia. Opowiada m.in. o tym jak zrobić własną wędzarnię, jakie drzewo należy użyć by uzyskać odpowiedni smak, jak przygotować mięso do wędzenia.... Tak. Autor poruszył praktycznie każdy aspekt, który jest ważny by móc cieszyć się pysznymi wędlinami. Domowe wędzenie żywności to książka, którą warto mieć w swojej biblioteczce. 

 

Link do opinii
Recenzje miesiąca
Po tamtej stronie rzeki
Ewa Szymańska
Po tamtej stronie rzeki
Już Ci nie uwierzę
Izabela M. Krasińska ;
Już Ci nie uwierzę
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy