Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211234 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Potrawy z grilla i ogniska
Jolanta Górska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Autorka udowadnia, że podstawą grillowego party nie musi być karkówka czy kiełbasa. Wystarczy trochę inwencji, by powstały orzechowe mielone kotlety, ryby o trzech smakach, czy też pomarańczowy szaszłyk z borówkami.... czytaj dalej

Makaronowy raj
Marchwieńska - Fuks Alicja Wydawnictwo: Mada

Książeczka zawiera ponad 100 przepisów na dania, w których podstawowym składnikiem jest makaron. Wszystkie przepsiy są wypróbowane przez domowników i gości autorki. Wiele przepisów nadaje się dla wegetarian.... czytaj dalej

Kruszony i poncze. Smaczna kuchnia
Franz Brandl Wydawnictwo: inne

Wiele pomysłów na ciekawe napoje. Wyrafinowane kruszony z ponczemi i bez, jak i parujące gorace poncze.... czytaj dalej

Ryby i owoce morza. Porady dla smakoszy
Casparek-Turkkan Erika Wydawnictwo: Arkady

Ponad 70 wspaniałych przepisów, zarówno bajecznie prostych, jak i wyrafinowanych, ukazuje nam bogactwo międzynarodowej kuchni rybnej. W tej książce znajdziecie wszystko, z czego słyną wody słodkie i słone:... czytaj dalej

Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni
Sas - Golak Iwona, Siwulski Marek, Sobieralski Krzysztof Wydawnictwo: Kurpisz

Czytelnik znajdzie w książce podstawowe informacje na temat historii wykorzystania grzybów przez człowieka, ich wartości odżywczej oraz właściwości leczniczych. Choć doceniamy walory smakowe grzybów, możliwości... czytaj dalej

Przekąski
Kuroń Maciej Wydawnictwo: Dolnośląskie

Przekąski mogą być wykwintne i drogie, ale również proste i tanie, dlatego jest w tej książce miejsce dla dań z kawioru i łososia obok przepisu na smalec, który dla równowagi nazwałem wykwintnym" - fragment wstępu.... czytaj dalej

Makaron
praca zbiorowa Wydawnictwo: OLESIEJUK

Ponad 40 prostych do wykonania, sprawdzonych przepisów. Książka zawiera porady kucharza, propozycje podania i różne warianty potraw. Fotografia w dużej skali wszystkich dań oraz rysunki składników.... czytaj dalej

Gotuję dla siebie
Orlińska Barbara Wydawnictwo: inne

Poradnik zawiera przepisy na śniadania, obiady i kolacje, małe przegryzki do podjadania przed telewizorem, a także coś dla duszy, czyli desery. Większość receptur jest bardzo prosta w wykonaniu, a co najważniejsze... czytaj dalej

Ryby na różne sposoby
Zilli Aldo Wydawnictwo: Muza

Ogromny asortyment dostępnych na rynku ryb i egzotycznych owoców morza może onieśmielać, dlatego właśnie znany restaurator londyński i słynny ekspert kuchni rybnej Aldo Zilli postanowił napisać "Ryby na... czytaj dalej

Książka kucharska
Alicja B.Toklas Wydawnictwo: Twój Styl

Książka kucharska Alicji B. Toklas to nie tylko wyborna kolekcja przepisów, ale również wspomnienia i opowieści o życiu w Paryżu, o przyjaciołach i o zwyczajach kulinarnych Francuzów i Amerykanów.... czytaj dalej