Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209785 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Ryby na różne sposoby
Zilli Aldo Wydawnictwo: Muza

Ogromny asortyment dostępnych na rynku ryb i egzotycznych owoców morza może onieśmielać, dlatego właśnie znany restaurator londyński i słynny ekspert kuchni rybnej Aldo Zilli postanowił napisać "Ryby na... czytaj dalej

Przekąski
Kuroń Maciej Wydawnictwo: Dolnośląskie

Przekąski mogą być wykwintne i drogie, ale również proste i tanie, dlatego jest w tej książce miejsce dla dań z kawioru i łososia obok przepisu na smalec, który dla równowagi nazwałem wykwintnym" - fragment wstępu.... czytaj dalej

Czarujący świat surówek
Muras Jolanta Wydawnictwo: inne

"Kolorowa bomba witaminowa!Jaką surówkę warto podać do pierogów, a która wzbogaci smak gulaszu? Jakie warzywne kompozycje pasują do pieczonego drobiu? Barwne surówki cieszą oko, są doskonałymi sprzymierzeńcami... czytaj dalej

Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni
Sas - Golak Iwona, Siwulski Marek, Sobieralski Krzysztof Wydawnictwo: Kurpisz

Czytelnik znajdzie w książce podstawowe informacje na temat historii wykorzystania grzybów przez człowieka, ich wartości odżywczej oraz właściwości leczniczych. Choć doceniamy walory smakowe grzybów, możliwości... czytaj dalej

Makarony kluski kopytka łazanki
Krasnopolska Ewa Żmuda Andrzej Wydawnictwo: brak danych

Wyrafinowany, podręczny w formacie, zbiór 141 potraw zamknięty w pięknie wydanej książce. Poetyckie całostronicowe zdjęcia potraw, przypominające dzieła sztuki i architektury. Estetyczne oznaczenia ułatwiają... czytaj dalej

Łatwa kuchnia włoska
Zilli Aldo Wydawnictwo: IMBIR

'Słynny włoski kucharz i restaurator - Aldo Zilli - pokazuje, w jak prosty sposób można we własnej kuchni tworzyć prawdziwe włoskie smaki.W 40 przepisach na tradycyjne i nowoczesne dania Aldo korzysta z łatwo... czytaj dalej

Książka kucharska
Alicja B.Toklas Wydawnictwo: Twój Styl

Książka kucharska Alicji B. Toklas to nie tylko wyborna kolekcja przepisów, ale również wspomnienia i opowieści o życiu w Paryżu, o przyjaciołach i o zwyczajach kulinarnych Francuzów i Amerykanów.... czytaj dalej

Alfabet smakosza
M.F.K. Fisher Wydawnictwo: Twój Styl

Alfabet smakosza M.F.K. Fisher to wyrafinowana książka o jedzeniu - czym jest, czym być powinno i czym być nie powinno. A wszystko to okraszone osobistymi wspomnieniami, refleksjami, na koniec zaś każdego felietonu... czytaj dalej

Grillowanie. Mięso, ryby, warzywa i inne produkty
Daiber Claudia Wydawnictwo: DELTA Oficyna Wydawnicza

Nowe pomysły na urozmaicenie grillowania. 10 podstawowych zasad udanego przyjęcia, lista spraw do załatwienia przed przyjęciem grillowym, wiele praktycznych rad, ponad 130 przepisów kulinarnych na potrawy z... czytaj dalej

Smacznie i oszczędnie Sztuka gotowania z resztek
Bilgri Anselm, Gerard Klaus Wydawnictwo: Wydawnictwo M

Książka ucząca jak wykorzystać resztki, które zawsze zostają w trakcie gotowania. Autorzy przedstawiają ogromną ilość przepisów, większości z nich nie powstydziłyby się największe restauracje.... czytaj dalej