Jest to pierwszy w Polsce przewodnik kulinarny po mało znanym świecie jadalnych bezkręgowców. Pewien pilot strącony podczas wojny w Jugosławii przeżył wiele dni na wrogim terytorium, jak sam powiedział, dzięki znajomości jadalnych owadów i robaków. Z przewodnika tego dowiesz się m.in.: - jak polować na koniki polne - czy można jeść mrówki - że w Rumunii jedzono chrabąszcze - jak przyrządzić ślimaki - czy nie zatrujesz się gąsienicą - które chrząszcze zwiększają przyjemność z seksu - i jakie to może mieć konsekwencje - czy dzieci mogą jeść dżdżownice - jak należy polować na osy z odkurzaczem - które stonogi smakują najlepiej - dlaczego cesarz Hirochito jadł głównie osy - jak smakują wszy i które larwy much jada się w Chinach.
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2005 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 98
,,Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktyczny przewodnik po ponad sześćdziesięciu dzikich roślinach...
,,Od dziecka przesadzam i rozsiewam rośliny. Z czasem zostałem biologiem, później też projektantem ogrodów. Mam własny wielki ogród - poligon, na którym...
Chcę przeczytać,