Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211232 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Po prostu gotuj!
Pascal Brodnicki Wydawnictwo: Media.worxx

Pascal Brodnicki urodził się 5 września 1976 w Lille we Francji. Dla Francuzów jest Polakiem (mimo że nie ma polskiego akcentu), dla Polaków Francuzem. Gotowania uczył się w szkołach gastronomicznych w Lille... czytaj dalej

Wielka kuchnia Włoch
Franconeri Silvana Wydawnictwo: SAMP

Aromaty, kolory i smaki kuchni włoskiej przedstawione w tej książce pochodzą z tradycyjnych przepisów włoskich kuchni regionalnych, wielokrotnie sprawdzonych w praktyce. Są tu potrawy na każdy stół, które zadowolą... czytaj dalej

Przekąski mięsne i rybne Zupy z warzyw Ciasta drożdżowe i biszkoptowe Dania z drobiu (PAKIET)
Aszkiewicz Ewa Wydawnictwo: Publicat

Kolekcja praktycznych książek kucharskich, dzięki którym przygotujesz smaczne:- przekąski mięsne- zupy- ciasta- dania z drobiu.W książkach znajdziesz:- sprawdzone przepisy- kolorowe fotografie gotowych potraw-... czytaj dalej

Dania z wołowiny
Maciej Kuroń Wydawnictwo: Dolnośląskie

W tej książce znajduje się 27 przepisów na dania z wołowiny, która jest mięsem najbardziej uniwersalnym i najbardziej zróżnicowanym cenowo. Można ja przyrządzać stosując różne techniki kulinarne. Jest używana... czytaj dalej

Kuchnia chińska podbija świat
Wolfgang W. Reichert, Eugene H. Liu Wydawnictwo: OLESIEJUK

75 przepisów z kuchni chińskiej oprawione niezwykłymi zdjęciami. W książce znajdziemy też regionalne przyprawy, napoje i inne smakołyki, co pomoże nam zrozumieć smak orientalnej kuchni.... czytaj dalej

Podstawy gotowania. Ponad 250 technik
Elizabeth Wolf-Cohen Wydawnictwo: brak danych

Obszerny przewodnik po sztuce kulinarnej w przystępny sposób wprowadza w sekrety ponad 250 podstawowych technik przygotowania produktów i przyrządzania potraw.... czytaj dalej

Żywienie w chorobach nerek
Zofia Wieczorek-Chełmińska Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL

W książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m.in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie.... czytaj dalej

Kuchnia pachnąca przyprawami
Szymanderska Hanna Wydawnictwo: Świat Książki

Książka zawiera przepisy na dania z mięsa, ryb, drobiu i warzyw. Ponadto znajduje się w niej dokładny opis najczęściej używanych w Polsce ziół i przypraw, ich historia i właściwości kulinarne.... czytaj dalej

Wykwintna kuchnia dla każdego. 1000 przepisów
Girard Sylvie red. Wydawnictwo: Publicat

Ta książka ma ambicję towarzyszyć Ci w kuchni każdego dnia. 1000 przepisów na dania główne, przystawki i desery. Ilustracje i szczegółowe opisy wykonania. Przepisy na potrawy niezwykle wykwintne, zarówno z... czytaj dalej

Kuchnia chińska
praca zbiorowa Wydawnictwo: RM

Książka zawiera jasne instrukcje krok po kroku z realistycznym czasem przygotowania, wspaniałe dania kuchni chińskiej dla ciebie, twojej rodziny i przyjaciół, przepisy niewymagające specjalistycznego sprzętu... czytaj dalej