Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209906 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

18 LUTEGO 2014
Tarty i quiche
praca zbiorowa Wydawnictwo: Buchmann

Chrupiące tarty, o aksamitnej konsystencji i smakowitym zapachu, kremowe i aromatyczne quiche... Oto wybór 30 łatwych i kuszących przepisów, dzięki którym odkryjesz, że gotowanie to prawdziwa przyjemność.... czytaj dalej

05 LUTEGO 2014
Pieczone, gotowane i w sosie mięso na różne okazje
Marzena Wasilewska Wydawnictwo: inne

W książce znajduje się 100 pomysłów na pyszne potrawy z mięs, które można podać jako danie główne, przystawkę lub gdy przyjdą goście. Są tu zupy gulaszowe, dania jednogarnkowe z mięsem... czytaj dalej

Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa
Berriedale-Johnson Michelle Wydawnictwo: RM

Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników... czytaj dalej

30 STYCZNIA 2014
Zapiekanki, grzanki, pizze
praca zbiorowa Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Zapiekanki dają spore pole do popisu w kuchni. Można je przygotować z rozmaitych składników: mięs, warzyw, serów, makaronów, kasz, ryżu, ziemniaków, wędlin. Składniki mogą być gotowane... czytaj dalej

29 STYCZNIA 2014
Zupy - polska specjalność
Aleksandra Chomicz Wydawnictwo: Świat Książki

W polskiej tradycji zupa jest niezbędnym składnikiem obiadu, a nawet, jeśli jest odpowiednio skomponowana i pożywna, zastępuje cały obiad. Jaką zupę można uznać za pierwszą wśród polskich? Zdania są... czytaj dalej

23 STYCZNIA 2014
Zapomniane warzywa
Teresa Lewkowicz-Mosiej Wydawnictwo: Zysk i S-ka

Liczbę roślin warzywnych uprawianych na świecie szacuje sie na około 250 gatunków, z czego w naszym kraju znane jest tylko około 50. Z tych względów warto wprowadzić i spopularyzować gatunki dotychczas... czytaj dalej

22 STYCZNIA 2014
Odlotowe łakocie. Ciasta, kremy i inne desery
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność

W książce znajdują się oryginalne przepisy i cenne wskazówki dotyczące przygotowania ciast, kremów i niezwykłych domowych deserów. Od suflecików z kwiatami lawendy i kremu miętowego z porzeczkami po sfogliatelle... czytaj dalej

Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność

Naleśniki, tarty i musy. Propozycje słodkich deserów z owocami w roli głównej oraz praktyczne porady, pomocne dla każdego cukiernika amatora. Od bavarese z melona i brzoskwiń w winie musującym po zabajone... czytaj dalej

Słodkie dekoracje ciast i innych deserów
Joanna Góźdź Wydawnictwo: Buchmann

Autorka tej bogato ilustrowanej książki pokazuje, jak przygotować wyjątkowe ciasteczka, urocze figurki z lukru plastycznego czy oryginalne dekoracje z czekolady, a także zdradza tajniki dekorowania tortów... czytaj dalej

20 STYCZNIA 2014
Moje Wypieki i desery
Dorota Świątkowska Wydawnictwo: Egmont

Dorota Świątkowska to autorka najsłodszego i najbardziej znanego bloga w polskiej blogosferze - mojewypieki.com. Mama dwojga dzieci, z wykształcenia ekolożka, entuzjastka literatury kulinarnej uzależniona od... czytaj dalej