Zapiekanki dają spore pole do popisu w kuchni. Można je przygotować z rozmaitych składników: mięs, warzyw, serów, makaronów, kasz, ryżu, ziemniaków, wędlin. Składniki mogą być gotowane, pieczone, czasem nawet surowe. Można je łączyć prawie dowolnie, kierując się swoim smakiem i kulinarną wyobraźnią.
Zapiekanki mogą być przygotowane jako danie obiadowe, na kolację i - oczywiście - na słodko jako deser. Nie wymagają zbyt wiele pracy, chociaż - jeżeli mamy czas - można wykazać się prawdziwym talentem i kunsztem kulinarnym i zrobić danie znacznie bardziej wymagające. Niewątpliwą zaletą zapiekanek jest to, że zawsze się udają.
Pamiętając o zaletach tych dań, proponujemy Państwu książkę pełną wspaniałych pomysłów na łatwe i swojskie, ale i bardziej wykwintne zapiekanki.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2014-01-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
,,Atlas Historii Świata" przedstawia najważniejsze momenty z historii ludzkości od roku 10 000 p.n.e. do dziś! Na kolejnych stronach książki czytelnik...
Aktualny i szczegółowy plan miasta w bardzo praktycznej skali 1:15 000. Zawiera dodatkowo: informacje turystyczne, wybór interesujących obiektów, dodatkowe mapy, indeks ulic. ...
Chcę przeczytać,