Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211243 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Opowieść o chlebie
Piotr Kowalski Wydawnictwo: Ikon

Zapraszamy do lektury naszej, książki o chlebie, W oparciu o wiedzę historyczną oraz etnograficzną, Piotr Kowalski odtwarza historię wypieków i snuje opowieść o fascynujących kulturowych sensach pieczywa. Bez... czytaj dalej

Udane imieniny, czyli 150 sposobów podejmowania gości
Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo: Edipresse Książki

W książce wiele ciekawych przepisów na wykwintne potrawy, których przygotowanie wymaga czasu, a także drobne przystawki, które każdy może przygotować w parę minut.... czytaj dalej

Cud oliwy
Michel Montignac Wydawnictwo: inne

Michel Montignac z właściwym sobie talentem pedagogicznym pozwala nam zapoznać się z różnymi aspektami oliwy z oliwek: jej historią, kulturą, legendarnymi zaletami kulinarnymi, a w szczególności z właściwościami... czytaj dalej

Kuchnia polska. Tradycyjne potrawy
Aszkiewicz Ewa Wydawnictwo: Publicat

"Kuchnia polska. Tradycyjne potrawy":- Najzdrowiej! - Najsmaczniej! - Najtaniej! - Sprawdzone, łatwe i szybkie przepisy na każdą okazję. - Tradycyjna i nowoczesna kuchnia polska. - Doskonały poradnik... czytaj dalej

Czterdzieści cztery przyjemności
Tadeusz Pióro Wydawnictwo: Bonobo

Tadeusz Pióro prawie codziennie gotuje ambitny obiad, i to od dobrych 20 lat. Swoje kulinarne doświadczenia opisywał na łamach "Przekroju" w latach 2000-2005. Obecnie współpracuje z miesięcznikiem... czytaj dalej

Wyśmienite zupy i dania jednogarnkowe
praca zbiorowa Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

Bez zupy nie ma domowego obiadu! Już w epoce kamiennej, jak potwierdzają archeologiczne znaleziska, jadano pierwsze zupy ze zbóż. W pałacu cesarskim w Chinach rozsmakowano się w zupach rybnych i z wkładką mięsną... czytaj dalej

Szybko i smacznie. Pizza
praca zbiorowa Wydawnictwo: OLESIEJUK

Książka zawiera łatwe przepisy na pyszną pizzę. Precyzyjne wskazówki, dokładny czas przygotowania oraz dokładne dane o zawartości tłuszczu i wartości energetycznej jednej porcji każdej pizzy to dodatkowy atut tej książki.... czytaj dalej

Kuchnia postna
Szymanderska Hanna Wydawnictwo: Świat Książki

Przepisy i opowieści o tradycjach postnych w Polsce i na świecie. Każda z książek kucharskich znanej autorki jest także książką o tradycjach kuchni. Przejrzyście zredagowanym, dawnym i nowym przepisom na dania... czytaj dalej

Święta wielkanocne. Przepisy i obyczaje
Zofia Nasierowska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Książeczka zawiera sprawdzone przepisy wszystkich tradycyjnych potraw, które powinny się znaleźć na każdym wielkanocnym stole, ale także proponuje, w formie dyskursu, alternatywną koncepcję kulinarną dla osób... czytaj dalej

Przewodnik barmana.
Mardee Haidin Regan Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

"Organizujesz spotkanie towarzyskie i chcesz mile zaskoczyć gości? Lubisz rozkoszować się wyrazistym smakiem Krwawej Mary lub orzeźwiającego Mojito? Wyobraź sobie, jak miło byłoby nie przepłacać w barach... czytaj dalej