W tej ważnej książce najbardziej elektryzujący brytyjski kucharz wyjaśnia podchwytliwy zazwyczaj temat deserów. Upraszczając klasyczne metody tam, gdzie to możliwe, Gordon Ramsay pomaga ci przyrządzić serię deserów, którym nie można się oprzeć, aby efektownie zakończyć każdy posiłek.
Prowadząc cie krok po kroku przez każdy proces, pierwsze rozdziały są podzielone na bloki deserów, w tym owoce, lody i kremy, musy i suflety - przepisy, które można ze sobą łączyć, kiedy naprawdę będziesz chciał zrobić wrażenie. Następnie mamy samodzielne dania, od ulubionych potraw domowników po desery na specjalne okazje - "podkręcone" - letni pudding, na przykład, przygotowany z brioszką zamiast chleba i podany w formie widowiskowego stosiku, lub tarta melasowa na super lekkim cieście i podana z creme fraqiche aromatyzowaną trawą cytrynową.
Każdy przepis jest przedstawiony w jasny i łatwy do naśladowania sposób oraz ilustrowany przyprawiającymi o ślinkę w ustach zdjęciami, sprawiając wrażenie, iż Gordon stoi obok ciebie, prowadząc cię krok po kroku. Wypełniona profesjonalnymi poradami i wyjątkowym zbiorem przepisów książka Desery Gordona Ramsaya to definitywna książka o przygotowywaniu deserów.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2014-02-27
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 224
Wyrzućcie mrożone dania i potrawy na wynos. Kto inny może zademonstrować, jak gotować porządne jedzenie szybko i smacznie, jeśli nie Gordon Ramsay, trzygwiazdkowy...
W książce \"Szef kuchni na każdą porę roku\" uhonorowany wieloma nagrodami Gordon Ramsay prezentuje bogaty zestaw współczesnych przepisów na potrawy lekkie...
Chcę przeczytać, Planuję przeczytać,