Wyrzućcie mrożone dania i potrawy na wynos. Kto inny może zademonstrować, jak gotować porządne jedzenie szybko i smacznie, jeśli nie Gordon Ramsay, trzygwiazdkowy kucharz i gwiazda telewizji? Czerpiąc inspirację z popularnej serii F Word Gordon Ramsay zebrał ponad 100 przepisów, które przyrządza się super szybko i łatwo.
Książka jest podzielona na krótkie części: 15 z nich to szybkie przepisy na przystawki, zupy, dania z ryb i mięs, makarony, lunche i desery; 15 to propozycje menu codziennego i na przyjecie. Wiele potraw można przyrządzić w niespełna kwadrans (a na żadne nie potrzeba więcej, niż pół godziny); aby zrealizować propozycję menu, wystarczy 30-45 min. Gordon radzi, jakie produkty warto mieć w zapasie, by gotować szybciej. Podsuwa też pomysły "działania na skróty".
Idealna książka kucharska dla zagonionych, pełna przepisów, do których będziecie chcieli wracać.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2014-02-27
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 256
W tej ważnej książce najbardziej elektryzujący brytyjski kucharz wyjaśnia podchwytliwy zazwyczaj temat deserów. Upraszczając klasyczne metody tam...
W książce \"Szef kuchni na każdą porę roku\" uhonorowany wieloma nagrodami Gordon Ramsay prezentuje bogaty zestaw współczesnych przepisów na potrawy lekkie...
Chcę przeczytać,