Początek wiosny, czas nadziei
Święta Wielkiej Nocy przepełnia radość. Odradzające się życie symbolizują jaja, bez których nie obędzie się świąteczne śniadanie. A co poza tradycyjnym żurkiem urozmaici uroczysty rodzinny posiłek? Klasyczny pasztet czy jaja z farszem z wędzonego pstrąga, sałatka jarzynowa z domowym majonezem czy szynka ze szparagami... Razem z wiosennym przesileniem rośnie apetyt na słodkości: wyborne mazurki, orzeźwiające paschy i puszyste baby.
Wiele tu przepisów na potrawy, które mogą się stać kulinarnymi inspiracjami w codziennym menu, a elegancko podane na pięknie udekorowanym stole będą wyśmienicie smakować w ten wyjątkowy czas.
Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2014-03-05
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 112
Chcę przeczytać,