Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209828 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

02 GRUDNIA 2016
Kuchnia bałkańska
Skarler & Albert Wydawnictwo:

Kuchnia to miejsce, które tworzą ludzie. Potrzeba gry zmysłów, zapachów, kolorów, ale też odpowiednich proporcji i wyczucia estetyki. Kuchnia bałkańska potrafi zaskoczyć kompozycją dobranych składników... czytaj dalej

28 LISTOPADA 2016
KUCHNIA POLSKA ~ receptury mojej babci
EWA ASZKIEWICZ Wydawnictwo: Publicat

Ewa Aszkiewicz - królowa kuchni polskiej. Prawie 2 miliony sprzedanych książek tej autorki! Wyjątkowe przepisy ze szczyptą miłości W książce znajdują się sprawdzone receptury na zdrowe, pożywne i pyszne... czytaj dalej

Kuchnia dla serca
Roberto Ferrari, Claudia Florio Wydawnictwo: Jedność

120 przepisów diety śródziemnomorskiej dla osób zmagających się z cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym. Pisząc tę książkę jej autorzy – utytułowany kardiolog Roberto Ferrari i znawczyni kuchni Claudia... czytaj dalej

23 LISTOPADA 2016
Kuchnia dla całej rodziny
Kamila Szczawińska Wydawnictwo: Edipresse Książki

W gotowaniu najważniejsza jest radość. To ona daje mi siłę i motywację, żeby każdego dnia przygotowywać dla mojej rodziny to,  co najlepsze  i najzdrowsze. Dzięki ich radości chce mi się: gotować... czytaj dalej

Pierogi Solejukowej
praca zbiorowa Wydawnictwo: Edipresse Książki

Mąka, jajko, olej, sól, woda - najprostsze składniki, z których Solejukowa lepi kulinarne arcydzieła. Ciasto to połowa sukcesu sławnych pierogów; druga kryje się w nadzieniu. Każdy znajdzie... czytaj dalej

Kuchnia staropolska
praca zbiorowa Wydawnictwo: Buchmann

Jak dawniej jadano Książka, która zaznajomi czytelnika z dawnymi sposobami przygotowywania potraw, które są popularne do dzisiaj. Przepisy są tak przygotowane, aby mogły być podane podczas współczesnej... czytaj dalej

Wszystkie smaki Skandynawii
Claus Meyer Wydawnictwo: Buchmann

Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2016! Claus Meyer to jedno z najgorętszych nazwisk w branży; doskonale kojarzony wśród polskich pasjonatów kulinarnych oraz ludzi zainteresowanych gotowaniem... czytaj dalej

Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej
Katarzyna Bosacka Wydawnictwo: Publicat

Kuchnia polska TO JEST TO! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni... czytaj dalej

Po prostu po włosku
Romina Chiappa Wydawnictwo: Buchmann

Trzy siostry gotują - mamma mia! Niepowtarzalny klimat włoskich tradycji kulinarnych. W pierwszej części, opisowej, autorki podają proste sposoby na zrobienie różnych gatunków makaronu, włącznie z bezglutenowym... czytaj dalej

Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu
Deb Perelman Wydawnictwo: Znak

Przede wszystkim jest Nowy Jork. Miasto tysiąca zapachów, setek nacji i języków. Pulsująca kolorami mekka smakoszy. Kulinarny tygiel, w którym wykwintna kuchnia miesza się z potrawami ze wszystkich stron... czytaj dalej