Jak sama pisze we wstępie: „Uwielbiam gotować
niebanalne dania... o czym, Drodzy Czytelnicy, sami
możecie się przekonać, sięgając po moje przepisy.
Mam nadzieję, że dzięki nim uda Wam się odkryć
ciekawe potrawy, które zainteresują zarówno
kulinarnych tradycjonalistów, jak i miłośników
poszukiwania nowych doświadczeń w kuchni.
Chciałabym, aby moja książka zachęciła Was do
gotowania, próbowania i kuchennych
eksperymentów”.
W książce znajdziemy przepisy na dania wytrawne i
słodkie, kreatywnie podzielone na kilka rozdziałów:
Na co dzień, Przy rodzinnym stole, Z jednego gara, W
Galowym Fartuszku, Na stolnicy, Fabryka Cukiernika.
I tak wśród przepisów pojawią się zarówno pomysły
na szybkie śniadania, obiady dla całej rodziny, ale
również rozdział poświęcony przetworom i bardziej
wyszukane dania z dziczyzny, czy owoców morza.
Przy przepisach w książce znajdziemy również
porady, które przydadzą się każdej osobie
stawiającej pierwsze kroki w kuchni. Dowiemy się jak
prawidłowo usmażyć filet z ryby oraz jakiej
temperaturę powinny mieć składniki ciasta drożdżowego.
Charakterystyczną cechą proponowanej przez Magdę kuchni jest różnorodność potraw stworzona przy użyciu
podstawowych składników: „Uważam, że im mniej składników, tym większa kreatywność w kuchni!”. Dzięki
temu przepisu stają się przejrzyste, a produkty do ich przygotowania dostępne są niemal w każdym sklepie.
Magda, sama przyznaje, że najlepiej czuje się w „kuchni inspirowanej uczuciami do bliskich osób, doprawionej
świeżymi ziołami i w niebanalnych zestawieniach smakowych”, a czytelnikom i fanom życzy do inspirowania
się jej pomysłami oraz gotowania nie z przymusem, ale przyjemnością!
Informacje dodatkowe o Z miłości do gotowania:
Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2016-12-07
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-8053-176-5
Liczba stron: 250
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,