Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211245 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

01 STYCZNIA 2009
Kulinarne przeboje
praca zbiorowa Wydawnictwo: Wilga

Ta seria to gwarancja sukcesu kulinarnego! ... czytaj dalej

Najlepsze wypieki
praca zbiorowa Wydawnictwo: Wilga

Ta seria to gwarancja sukcesu kulinarnego!... czytaj dalej

Wiejskie specjały
Wanda Michalska Wydawnictwo: OLESIEJUK Tom 2 cyklu: Swojska kuchnia

Książka zawiera przepisy na przysmaki kuchni wiejskiej, przyrządzane z tradycyjnych składników: ziemniaków, kapusty, różnych gatunków mięs, jajek, mąki oraz kaszy. Znajdziemy tu... czytaj dalej

Kawa
Elisabeth Bangert, Christine Mahrle Wydawnictwo: Weltbild

Kawa od 340 lat jest najbardziej lubianą używką. Wiele sposobów jej zaparzania uczyniły z picia kawy rozkosz dla podniebienia. Zapraszamy na smoliste espresso, kawę po turecku, late macchiato, cappuccino, małą... czytaj dalej

26 LISTOPADA 2008
Wino. 80 najważniejszych pytań i odpowiedzi
Pierre Casamayor Wydawnictwo: HACHETTE

Jak poznać winną latorośl ? Dowiesz się, skąd się biorą aromaty wina, co to są odmiany winorośli, terroir i na czym polega uprawa winnicy. Zrozumieć wino i jego etykietę. Wino nie będzie miało przed tobą żadnych... czytaj dalej

13 LISTOPADA 2008
W kuchni u Kręglickich
Kręglicki Marcin, Kręglicka Agnieszka Wydawnictwo: Znak

Jak przygotować i podawać absynt, a jak upiec ośmiornicę? Z ilu dań tak naprawdę składa się pełny włoski posiłek? Dlaczego Meksykanie tańczą podczas jedzenia taco? Co hiszpańska kuchnia zawdzięcza Kolumbowi... czytaj dalej

02 PAŹDZIERNIKA 2008
Wino. Sztuka i nauka
Hugh Johnson, James Halliday Wydawnictwo: Iskry

Niezwykłe kompendium wiedzy dla wszystkich miłośników szlachetnego trunku, napisane przez najlepszych znawców tematu. Ich wspólna publikacja w sposób fachowy pokazuje, jak natura oraz nauka, przywiązanie do... czytaj dalej

Kuchnia francuska
Sarah Woodward Wydawnictwo: Elipsa

Książka Sarah Woodward zabiera Czytelników w wyjątkową podróż po regionalnych smakach Francji. Autorka opisuje charakter kuchni wszystkich francuskich regionów: od Paryża i okolic przez... czytaj dalej

09 LIPCA 2008
Kill Grill. Restauracja od kuchni
Anthony Bourdain Wydawnictwo: W.A.B.

Zabawna książka zarówno dla wielbicieli jedzenia, jak i dla osób, które poprzestają na hamburgerach. Ci pierwsi znajdą w niej pyszne opisy potraw, smaków i kulinarnych inicjacji. Drudzy zapewne z satysfakcją... czytaj dalej

15 MAJA 2008
Dieta surowa, która jest... smaczna!
Sergey Karpov Wydawnictwo: inne

zdrowy, ponieważ zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, głoacute;wnie linolowy i linolenowy, niezbędne do prawidłowego rozwoju człowieka. Kukurydza jest jednym z podstawowych zboacute;ż. Otrzymuje się z niej... czytaj dalej