Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211232 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

26 LUTEGO 2020
Zdrowe zielone proteiny
Therese Elquist Wydawnictwo: Zwierciadło

Coraz więcej osób rezygnuje z mięsa i produktów odzwierzęcych. Co jednak zrobić, gdy jesteśmy aktywni fizycznie i potrzebujemy dużo białka? Jak zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na proteiny, stosując dietę... czytaj dalej

Ramen w domu
Brian Macduckston Wydawnictwo: Poradnia K

Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami Przygotowanie ramenu to spory wyczyn – autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie... czytaj dalej

SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki
Samin Nosrat Wydawnictwo: Znak

Bestseller ,,New York Timesa"! Serial na Netflixie! Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret CZTERECH SKŁADNIKÓW. Już nigdy nie będziesz kurczowo... czytaj dalej

20 LUTEGO 2020
Wege słodkości
Lamyai Voizzi Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

100% zdrowia, 100% smaku, 100% szczęścia. Bez śladu glutenu, bez grama laktozy i bez niezdrowego cukru! A - co najważniejsze - również bez pieczenia! Przedstawione w tej książce ciasta i desery to zastrzyk... czytaj dalej

19 LUTEGO 2020
Moja kuchnia pachnąca bazylią
Tessa Capponi-Borawska Wydawnictwo: Czarne

Zastanawiam się, dlaczego pomimo mnogości książek kulinarnych na rynku wydawniczym zgodziłam się na kolejne wydanie mojej książki opublikowanej po raz pierwszy dwadzieścia pięć lat temu? Myślę, że dlatego,... czytaj dalej

17 LUTEGO 2020
Królestwo naleśników
Adrianna Ewa Ostaszewska Wydawnictwo: inne

Naleśnik króluje w Polsce na każdym stole. Jest najłatwiejszą potrawą do przygotowania i wdzięcznym obiektem eksperymentów kulinarnych. Smakuje z każdym dodatkiem. Naleśniki jemy z czymś, lub... czytaj dalej

12 LUTEGO 2020
Risotto i kaszotto. Zdrowe, odżywcze, apetyczne
Wydawnictwo: Buchmann

Risotto i kaszotto są doskonałymi daniami jednogarnkowymi, nieskomplikowanymi w przygotowaniu, oferującymi bogactwo smaków. Kaszotto powstało z inspiracji oryginalnym włoskim risottem i zdobywa ogromną popularność... czytaj dalej

29 STYCZNIA 2020
Bez cukru, a słodkie
Katarzyna Biłas Wydawnictwo: Pascal

Chcesz zrzucić kilka kilogramów, ale wizja kolejnej diety cię przeraża? Trudno ci zrezygnować z sięgania po batoniki i ciasteczka? Nie wszystko, co słodkie, musi być niezdrowe i tuczące! Katarzyna Biłas... czytaj dalej

A jak nie mięso, to co?
Dorota Jaworska Wydawnictwo: Pascal

Smak mięsnych dań bez użycia mięsa? To możliwe! Chcesz jeść mniej mięsa, ale nie chcesz rezygnować z ulubionych dań? Wątpisz, czy kuchnia roślinna może być urozmaicona, a potrawy sycące? Nie umiesz... czytaj dalej

15 STYCZNIA 2020
Jem, piję, żyję. Co jeść aby nie chorować?
Szwed Małgorzata Wydawnictwo: Poligraf

Jedzenie nas nie tylko wzmacnia. Jedzenie może nam także zaszkodzić. Mówimy o zatruwaniu naszego ciała systematycznie, codziennie, z precyzją cichego mordercy podającego do porannej herbaty dawkę arszeniku... czytaj dalej