Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209917 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

18 LISTOPADA 2015
Apetyt na Francję
Mimi Thorisson Wydawnictwo: Buchmann

O tym, jak razem gotować, dzielić się wyśmienitym jedzeniem i winem oraz celebrować niezapomniane chwile przy wspólnym stole.   Piękna książka kulinarna - wspaniałe zdjęcia i niezbyt skomplikowane... czytaj dalej

10 LISTOPADA 2015
W kuchni jak na wojnie. Jak kucharze walczyli na noże, smaki i anegdoty od końca XVIII do połowy XX w.
Maria Barbasiewicz Wydawnictwo: PWN

Kto gotował obiady czwartkowe? Skąd się wzięła zupa rumfordzka i co ją łączy z tytułem szlacheckim? Jak na kuchnię wpłynęła rewolucja francuska?   Wielcy kucharze, wykwintne potrawy i wystawne stoły... czytaj dalej

Tortille, placki, bliny
Praca zbiorowa Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Najlepsze na słodko, słono i pikantnie, czyli placki, bliny i tortille. Wiadomo, placki to często ulubione dania naszych pociech. Tego nie trzeba mówić żadnej mamie. Co zrobić, aby urozmaicić nieco te... czytaj dalej

Wielokuchnia. Przepisy na rodzinne gotowanie
Agata Puścikowska Wydawnictwo: Esprit

Gotować dla rodziny i... nie zwariować! Prawdziwa kuchnia powinna być smaczna, ale przede wszystkim... normalna! Rodzinna i przyjazna. Bez zadęcia i napięcia. Dlatego, moimi pomocnikami zazwyczaj są plączące... czytaj dalej

06 LISTOPADA 2015
Zdrowie na talerzu. Postaw na świadome odżywianie każdego dnia
Maria Cross Wydawnictwo: Illuminatio

Chcesz odżywiać się zdrowo, ale nie wiesz od czego zacząć? A może już jesz więcej warzyw i owoców, ale nie wiesz, jak komponować zbilansowane posiłki? Dowiedz się, jak to zrobić Maria Cross stworzyła uniwersalny... czytaj dalej

04 LISTOPADA 2015
Pyszne na słodko
Anna Starmach Wydawnictwo: Znak

Sprawdzone przepisy na najlepsze słodkości od Ani Starmach zebrane w jednym tomie. Aż 88 pysznych i prostych przepisów na desery, których przyrządzenie zajmie tylko chwilę. Koniec z zakalcami... czytaj dalej

Na słodko. Domowa piekarnia
Piotr KUcharski Wydawnictwo: Pascal

"Na słodko. Domowa piekarnia" to opowieść o pasji pieczenia, dziedziczonej z pokolenia na pokolenie. Piekarz w trzecim pokoleniu po raz kolejny zaprasza do rodzinnej piekarni. "Ciasta są czymś, co towarzyszy... czytaj dalej

03 LISTOPADA 2015
Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta
Julita Bator Wydawnictwo: Znak

Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami. Teraz podpowiada, jak przygotować... czytaj dalej

31 PAŹDZIERNIKA 2015
Polska kuchnia regionalna
praca zbiorowa Wydawnictwo: PWN

Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i... czytaj dalej

28 PAŹDZIERNIKA 2015
Delicje i łakocie
Paulina Krajewska Wydawnictwo: Septem

Zanurz się w morzu pyszności! Batony, babeczki, chałwa i baklawa, czyli jak przygotować szybką przekąskę na poprawę humoru Kremy, naleśniki i desery na ciepło, czyli jak zaskoczyć gości i umilić sobie czas... czytaj dalej