Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211165 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

05 KWIETNIA 2022
Bądź KETO. Dieta, zdrowie i styl życia oparte na naukowych podstawach
Sabina Sztuba Wydawnictwo: Sensus

Dieta ketogenna - cóż to takiego? Termin od pewnego czasu robi karierę w mediach, zapewne więc wszyscy zdążyli się z nim zetknąć. Nie wszyscy jednak wiedzą, na czym polega specyfika ketogennego stylu życia... czytaj dalej

01 KWIETNIA 2022
180 dań do pudełka. Hashimoto
Joanna Zielewska Wydawnictwo: Ringier Axel Springer Polska

Żyjemy w ciągłym biegu i niełatwo nam znaleźć czas na gotowanie. A przy chorobie Hashimoto tarczyca bardzo potrzebuje regularnych posiłków, które dostarczą jej składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania... czytaj dalej

23 MARCA 2022
Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej
Jagna Niedzielska Wydawnictwo: Znak

Ekologia zaczyna się w twojej głowie i na twoim talerzu Potrzebujesz pomysłów na zdrowe i proste w przygotowaniu potrawy? Chcesz właściwie przechowywać żywność? W twojej szafce zalega stara kasza... czytaj dalej

09 MARCA 2022
Jedzenie intuicyjne. Bez radykalnych zasad, zakazów i diet
Elyse Resch Wydawnictwo: Marginesy

Najnowsze, uaktualnione i uzupełnione wydanie bestsellera żywieniowego. Jak radzić sobie z emocjami i stresem bez zajadania ich? Dietetyczki z ogromnym doświadczeniem w leczeniu i profilaktyce zaburzeń... czytaj dalej

23 LUTEGO 2022
Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów
Kamil Wernicki Wydawnictwo: Znak

Jak powstał pierwszy ser? O co chodzi z dojrzewaniem? Jak właściwie serwować i degustować sery? Czy można łączyć słodkie wino z roquefortem? I czy ta pleśń powinna tak smakować? Coraz częściej sięgamy... czytaj dalej

Vege lunchbox
Natalia Krupska Wydawnictwo: Pascal

Wydaje ci się, że wegańskie jedzenie jest drogie, a przygotowywanie posiłków na wynos wymaga wiele czasu i wysiłku? Nic bardziej mylnego! Natalia Krupska, autorka książki ,,Vege słodkie na co dzień i na... czytaj dalej

26 STYCZNIA 2022
Kasze w roślinnej kuchni regionalnej
Paweł Ochman Wydawnictwo: Marginesy

Kasze. Zapomniane, odkąd ziemniaki zawładnęły naszymi stołami. A to one od wieków były podstawą w kuchni wszystkich grup społecznych. W ozdobnej zastawie pojawiały się na królewskich i książęcych stołach... czytaj dalej

Ulżyj sobie i jelitom. Jak uwolnić się od dolegliwości jelitowych
Justyna Mizera Wydawnictwo: Zwierciadło

Zdrowie zaczyna się w jelitach. Jak wiadomo, niezwykle ważna dla naszego zdrowia jest kondycja naszych jelit. Można wręcz powiedzieć: zdrowe jelita to zdrowy organizm. Kiedy jelita nie pracują tak, jak powinny... czytaj dalej

19 STYCZNIA 2022
Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu
Sandor Ellix Katz Wydawnictwo: Illuminatio

Nowe wydanie kulinarnego bestsellera ,,Sztuka fermentacji"! Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów... czytaj dalej

18 STYCZNIA 2022
Zdrowe strączki. Wydanie II
Maria Banach Wydawnictwo: Edgard

Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach... czytaj dalej