Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209824 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

01 STYCZNIA 2006
Kuchnia dla singli
Barbara Adamczewska Wydawnictwo: Nowy Świat

Singiel nie ma czasu na gotowanie. Singiel uważa, że dla jednej osoby nie warto się męczyć. Nie umie i mu się nie chce, dlatego je byle jak i byle gdzie. Z pomocą singlom przychodzi Barbara Adamczewska, proponując... czytaj dalej

Łatwa kuchnia francuska
Blanc Raymond Wydawnictwo: IMBIR

Tajemnica tradycyjnej kuchni francuskiej zawiera w 40 prostych przepisach!Znany ekspert, Raymond Blanc, tłumaczy krok po kroku, jak przygotować klasyczne dania francuskie.... czytaj dalej

Rok na stole
Piotr Adamczewski Wydawnictwo: Nowy Świat

Ile razy zastanawialiśmy się jaką potrawę przyrządzić na uroczysty obiad, czy na kolację dla przyjaciół? Dodatkowym utrudnieniem w dokonaniu takiego wyboru są pory roku.Tak, to prawda. Nie zawsze możemy dostać... czytaj dalej

Kuchnia wyśmienita czyli gotujemy z babcią Józią
Katarzyna Łaniewska Wydawnictwo: Publicat

Któż nie zna Katarzyny Łaniewskiej, czyli babci Józi z serialu "Plebania". Znakomita aktorka jest także doskonałą panią domu, hołdującą tradycyjnym, sprawdzonym przepisom oraz zwyczajom kuchni... czytaj dalej

Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff
Barbara Adamczewska Wydawnictwo: Nowy Świat

"Kuchnia żydowska" Barbary Adamczewskiej, opracowana na podstawie przepisów Rebeki Wolff, autorki słynnej, wielokrotnie wznawianej książki "Kuchnia koszerna" (wydanej po raz pierwszy w 1869 r.), zawiera doskonałe... czytaj dalej

Krwawa historia smaku
Piotr Adamczewski Wydawnictwo: Nowy Świat

Czy wiesz, że mongolscy pasterze piją herbatę z mlekiem i solą, Tybetańczycy do herbaty dorzucają masło, a Kazachowie zachwycają się słoną herbatą ze śmietaną? A słyszałeś, że cynamon był droższy niż złoto... czytaj dalej

Nowości na talerzu
Barbara Adamczewska Wydawnictwo: Nowy Świat

Wychodzę z założenia, że dobra kuchnia to również kuchnia pełna zdziwień, nowych, zaskakujących smaków i oryginalnych połączeń. A cóż może dawać lepszą okazję do zdziwienia niż nowości, jakie nie gościły dotąd... czytaj dalej

06 WRZEŚNIA 2005
Za stołem: Przewodnik po warszawskich restauracjach 2005/2006
Piotr Adamczewski, Andrzej Garlicki Wydawnictwo: Nowy Świat

"Smakosze żyją krócej, ale za to przyjemniej. Tak pisaliśmy przed laty, wydając szósty tomik recenzji "Za stołem". W tym roku, opracowując kolejne wydanie przewodnika po restauracjach, zdanie to modyfikujemy... czytaj dalej

14 CZERWCA 2005
Dżemy, konfitury, powidła
Halina Jachowska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Początek lata to nie tylko długie i ciepłe dni, lecz także obfitość różnych owoców. Domowe przetwory nie tylko świetnie wzbogacają śniadaniowe menu czy podwieczorek, lecz często stanowią smakowity dodatek do... czytaj dalej

02 STYCZNIA 2005
Zupy wzmacniające według pięciu przemian
Schneider-Waldner Karola Wydawnictwo: Czerwony Słoń

Uzdrawiające i dające energię zupy według chińskiej medycyny dla kuchni zachodniej W książce autorka przedstawia ponad sto przepisów na przynoszące ulgę i działające terapeutycznie zupy. Doskonale przybliża... czytaj dalej