Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211243 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Pizza. spaghetti i risotto. Dania z włoskim paszportem
Jackowska Wanda Wydawnictwo: Mada

Zbiór przepisów na najbardziej popularne potrawy kuchni włoskiej: pizzę, spaghetti i risotto. Zawarte w tej książce przepisy pochodzą ze zbiorów autorki gromadzonych przez lata nie tylko przy okazji wyjazdów... czytaj dalej

Rodzinne gotowanie
Praca zbiorowa Wydawnictwo: Świat Książki

książka kucharska i wszechstronny poradnik kulinarny w jednym.przepisy na wszystkie posiłki, od kanapek po deserypraktyczne wskazówki na każdą okazję, ABC właściwego odżywianiaCo ugotować, gdy się spieszysz... czytaj dalej

Receptury z klasztornego pieca
Jacek Kowalski, Piotr Łysakowski Wydawnictwo: Klub Książki Katolickiej

Ta książka kucharska to kolejny tytuł w bestsellerowej serii "receptur klasztornych". Tym razem zbiera przepisy kuchni klasztornej na ciasta i ciasteczka. Zachowując piękny język, w jakim owe dawne... czytaj dalej

Zupy - hity
Jakimowicz-Klein Barbara Wydawnictwo: Świat Książki

? przepisy na najsłynniejsze zupy świata ? m.in. włoska minnestrone, hiszpańskie gazpacho, polski żur ? rady jak zagęszczać i doprawiać zupy Przepisy na zupy proste i wykwintne ? ozdoby kuchni wielu narodów... czytaj dalej

Wstrząśnięte, nie mieszane! Koktajle i drinki na każdą okazję
H. Lederer Wydawnictwo: Mak

Ponad 170 receptur na klasyczne koktajle, orzeźwiające kruszony, chłodne i musujące drinki, egzotyczne gorące napoje, z alkoholem lub bez. Ponad 200 fotografii ukazuje, jak mile zaskoczyć gości nie tylko wyrafinowanym... czytaj dalej

1000 drinków i koktajli
Franz Brandl Wydawnictwo: Mak

W tej książce, pomyślanej jako poradnik domowego baru, znany mistrz barmański Franz Brandl dzieli się z Czytelnikami swą obszerną wiedzą w dziedzinie przyrządzania napojów mieszanych. Różnorodne przepisy, z... czytaj dalej

Szampany i wina musujące
Edwards Michael Wydawnictwo: WIG-Press

Ten podręczny przewodnik zawiera wszystko, co trzeba wiedzieć o szampanie i winach musujących. Posiada szczegółowy opis procesu produkcji oraz listę roczników sięgającą początków XX wieku.... czytaj dalej

Sosy do sałatek, mięs i deserów
G. Poggenpohl Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

Sosy stanowią wspaniałą oprawę każdego dania. Mogą być jego głównym elementem lub stanowić pyszny dodatek. W książce znajduja się przepisy na zimne i gorące sosy, do dań mięsnych, makaronów, ryżu, a także do... czytaj dalej

Koktajle
Walton Stuart Wydawnictwo: Arkady

Wszechstronny przewodnik barmana: przepisy na ponad 600 koktajli, znane i lubiane drinki. Informacje o alkoholach i podstawowych technikach barowych: o tym jak mierzyć, mieszać i nalewać drinki. Zdjęcia kolejnych... czytaj dalej

Sałatki
Elżbieta Adamska Wydawnictwo: The Facto

Sałatka szopska, rucola z migdałami, zielony groszek z sezamem, krewetki z awocado, Cezar, makaron w trzech kolorach - to tylko niektóre z przeszło siedemdziesięciu przepisów na wy mienite sałatki.... czytaj dalej