Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209790 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Tanie potrawy
Schickling Katarina Wydawnictwo: Muza

Smacznie jadać pomimo chudego portfela? To jest jak najbardziej możliwe! W książce znajdziesz 100 przepisów na urozmaicone, a przy tym tanie potrawy – od błyskawicznej zapiekanki z ziemniaków i mielonego mięsa... czytaj dalej

Zupy - hity
Jakimowicz-Klein Barbara Wydawnictwo: Świat Książki

? przepisy na najsłynniejsze zupy świata ? m.in. włoska minnestrone, hiszpańskie gazpacho, polski żur ? rady jak zagęszczać i doprawiać zupy Przepisy na zupy proste i wykwintne ? ozdoby kuchni wielu narodów... czytaj dalej

Kuchnia żydowska
Elizabeth Wolf-Cohen Wydawnictwo: Parragon

Ta wspaniała książka przedstawia tradycyjne kulinarne i różnorodne przepisy kuchni Żydów mieszkających na całym świecie. Dzięki szczegółowym objaśnieniom ten zbiór przepisów może być zarówno wspaniałym wprowadzeniem... czytaj dalej

Jarska kuchnia siostry anieli
Aniela Garecka Wydawnictwo: Salwator

Zrezygnowanie z ulubionych potraw mięsnych na rzecz sałatek, surówek i innych wymyślnych jarskich dań nie będzie wyrzeczeniem. Przepisy zamieszczone w książce to nie tylko sposób na zdrowe odżywianie, ale uczta... czytaj dalej

Sałatki
Elżbieta Adamska Wydawnictwo: The Facto

Sałatka szopska, rucola z migdałami, zielony groszek z sezamem, krewetki z awocado, Cezar, makaron w trzech kolorach - to tylko niektóre z przeszło siedemdziesięciu przepisów na wy mienite sałatki.... czytaj dalej

Kuchnia polska. Wielka księga sprawdzonych przepisów
Aszkiewicz Ewa Wydawnictwo: Publicat

KUCHNIA POLSKA. WIELKA KSIĘGA SPRAWDZONYCH PRZEPISÓW to sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej:Przekąski (zimne i gorące) oraz sosy Zupy (kremy, staropolskie, codzienne)Jarzyny (zasmażane... czytaj dalej

1000 drinków i koktajli
Franz Brandl Wydawnictwo: Mak

W tej książce, pomyślanej jako poradnik domowego baru, znany mistrz barmański Franz Brandl dzieli się z Czytelnikami swą obszerną wiedzą w dziedzinie przyrządzania napojów mieszanych. Różnorodne przepisy, z... czytaj dalej

Sosy do sałatek, mięs i deserów
G. Poggenpohl Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

Sosy stanowią wspaniałą oprawę każdego dania. Mogą być jego głównym elementem lub stanowić pyszny dodatek. W książce znajduja się przepisy na zimne i gorące sosy, do dań mięsnych, makaronów, ryżu, a także do... czytaj dalej

Potrawy z pomidorów
Cornelia Schinharl Wydawnictwo: Wiedza i Życie

Pomidory znajdują w kuchni różne zastosowanie - można nimi dekorwać kanapki, są składnikami wielu sałatek, nadają aromat i smak zupom i sosom. Można je smażyć, duśić, piec lub suszyć. Można też nadziewać i... czytaj dalej

W kuchni z rybami
Franca Feslikenian Wydawnictwo: OLESIEJUK

Porady i sekrety dla uzyskania wyśmienitej bazy rybnej: makarony, risotta, zupy, ryby smażone, grillowane... sukces wsród biesiadników zapewniony!... czytaj dalej