Nasza rodzima kuchnia to cała gama smaków i smaczków z mnóstwem znakomitych potraw o niepowtarzalnej recepturze. Pieczenie, pasztety, gołąbki, kluchy, pierogi, kotlety, bigos... Przeważnie to prawdziwe bomby...czytaj dalej
Autobiografia Papcia Chmiela, twórcy komiksowej serii przygód Tytusa, Romka i A'Tomka. Papcio Chmiel nareszcie dowcipnie i ironicznie o sobie samym. ,,Autobiochichichiczne rewelacje" - jak sam...czytaj dalej
Księga natury, jak powiedział Galileusz, jest napisana językiem matematyki. To właśnie liczby pozwalają nam precyzyjnie określać fakty, a także siły, których na co dzień doświadczamy. W ten sposób powstają...czytaj dalej
Julia, właścicielka dużej warszawskiej firmy PR-owej, prowadzi ustabilizowane życie samotnej trzydziestopięciolatki. Nieliczne wolne chwile, których nie poświęca pracy, spędza w swoim eleganckim apartamencie...czytaj dalej
Co tak naprawdę znaczy E=mc2? Profesorowie Brian Cox i Jeff Forshaw zabierają czytelników w fascynującą podróż na rubieże fizyki XXI wieku, by pokazać, w jaki sposób słynne równanie odzwierciedla strukturę...czytaj dalej
Kontynuacja bestsellerowego „Lśnienia”! Pamiętacie małego chłopca obdarzonego niezwykłą mocą? Chłopca nękanego przez duchy? Chłopca uwięzionego w odludnym hotelu wraz z opętanym ojcem? Możecie już...czytaj dalej
Opowiedziana z wielką wrażliwością niezwykła historia dwojga ludzi. Opowieść o poświęceniu i jego granicach w obliczu wyboru między miłością i samotnością. Tworząc współczesną sagę rodzinną, autor pozostaje...czytaj dalej
Fascynująca powieść o historiach, które opowiadamy sami sobie, aby przetrwać, o bliznach, które nigdy nie znikną, i o prawdzie, jaką sami wybieramy. Noa P. Singleton nie wypowiada nawet słowa podczas krótkiego...czytaj dalej
Użytkownik | Kiedy został fanem |
---|---|
CicheBaBum | 2016-08-05 08:59:20 |