Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211234 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

15 LISTOPADA 2017
Włoska sztuka dobrego gotowania
Pellegrino Artusi Wydawnictwo: Muza

Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania... czytaj dalej

10 LISTOPADA 2017
Łódzka kuchnia regionalna
Izabella Borowska Wydawnictwo: Księży Młyn

Kuchnia regionu łódzkiego to wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym... czytaj dalej

09 LISTOPADA 2017
Kuchnia świąteczna
Katarzyna Lengren Wydawnictwo: Bosz

Kuchnia świąteczna, projektu Andrzeja Bareckiego, zawiera zbiór 24 przepisów na dania wigilijne i bożonarodzeniowe, który poprzedza wstęp autorstwa Katarzyny Lengren. Przepisy, przedstawione... czytaj dalej

08 LISTOPADA 2017
Retro kuchnia
Anna Włodarczyk Wydawnictwo: Nasza Księgarnia

Anna Włodarczyk, pasjonatka gotowania i fotografii, opowiada o kuchni przedwojennej, którą wbrew pozorom wiele łączy ze współczesną: bogactwo smaków i składników, zapożyczenia gastronomiczne... czytaj dalej

Polak NieNażarty. Kawał opowieści o polskich kulinariach i garść przepisów
Gosia Molska Wydawnictwo: Zwierciadło

Polak NieNażarty to solidny kawał opowieści o polskiej kuchni oraz spora garść przepisów Z podróży po Polsce i świecie często przywozimy wspomnienia potraw. Smakujemy doskonałe dania, których... czytaj dalej

Trufla. Same dobre rzeczy
Patrycja Dolecka Wydawnictwo: Buchmann

Długo wyczekiwana pierwsza książka jednej z najpopularniejszych polskich blogerek kulinarnych. Patrycja swój blog prowadzi nieprzerwanie od 10 lat, popularyzując kuchnię zdrową, smaczną oraz niebanalną... czytaj dalej

06 LISTOPADA 2017
Kuchenny Kredens. Polska kuchnia przedwojenna
Monika Śmigielska Wydawnictwo: Znak

Dom zaczyna się w kuchni, a najlepsze historie pisane są smakiem.Przejadły ci się baby ganoush, wegańskie desery i cudowne diety celebrytek? Wieczorem do nowego odcinka ukochanego serialu zjadłabyś krem szodonowy... czytaj dalej

30 PAŹDZIERNIKA 2017
Słodka kuchnia roślinna. Zdrowe desery, ciasta i słodycze bez nabiału
Kinga Błaszczyk-Wójcicka Wydawnictwo: Galaktyka

Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok ,,blondie z cieciorki" źrenice same się wam rozszerzają, a ,,daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was idealną książkę - Słodką... czytaj dalej

27 PAŹDZIERNIKA 2017
Fermentacja warzyw. Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół
Christopher Shockey Wydawnictwo: Illuminatio

Fermentacja - gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków! Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją... czytaj dalej

25 PAŹDZIERNIKA 2017
Jedzenie, które leczy. Kuchnia zgodna z zasadami medycyny ajurwedyskiej
Maciej Szaciłło Wydawnictwo: Zwierciadło

Jesteś tym, co... jesz Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że to, co jemy  wpływa zarówno na naszą witalność, wagę, stan naszej skóry czy włosów, ale również na kondycję... czytaj dalej