Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209866 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

08 LISTOPADA 2017
Trufla. Same dobre rzeczy
Patrycja Dolecka Wydawnictwo: Buchmann

Długo wyczekiwana pierwsza książka jednej z najpopularniejszych polskich blogerek kulinarnych. Patrycja swój blog prowadzi nieprzerwanie od 10 lat, popularyzując kuchnię zdrową, smaczną oraz niebanalną... czytaj dalej

06 LISTOPADA 2017
Kuchenny Kredens. Polska kuchnia przedwojenna
Monika Śmigielska Wydawnictwo: Znak

Dom zaczyna się w kuchni, a najlepsze historie pisane są smakiem.Przejadły ci się baby ganoush, wegańskie desery i cudowne diety celebrytek? Wieczorem do nowego odcinka ukochanego serialu zjadłabyś krem szodonowy... czytaj dalej

30 PAŹDZIERNIKA 2017
Słodka kuchnia roślinna. Zdrowe desery, ciasta i słodycze bez nabiału
Kinga Błaszczyk-Wójcicka Wydawnictwo: Galaktyka

Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok ,,blondie z cieciorki" źrenice same się wam rozszerzają, a ,,daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was idealną książkę - Słodką... czytaj dalej

27 PAŹDZIERNIKA 2017
Fermentacja warzyw. Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół
Christopher Shockey Wydawnictwo: Illuminatio

Fermentacja - gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków! Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją... czytaj dalej

25 PAŹDZIERNIKA 2017
Jedzenie, które leczy. Kuchnia zgodna z zasadami medycyny ajurwedyskiej
Maciej Szaciłło Wydawnictwo: Zwierciadło

Jesteś tym, co... jesz Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że to, co jemy  wpływa zarówno na naszą witalność, wagę, stan naszej skóry czy włosów, ale również na kondycję... czytaj dalej

Italia do zjedzenia
Bartek Kieżun Wydawnictwo: Buchmann

Niebanalna koncepcja książki: przepisy połączone z gawędą o Włoszech! Znakomite pióro i bardzo dobre zdjęcia! Italię kochamy za całokształt, za krajobrazy, za sztukę i za jedzenie! Italia do zjedzenia... czytaj dalej

5 składników. Gotuj szybko i łatwo
Jamie Oliver Wydawnictwo:

Jamie Oliver – autor największych kulinarnych bestsellerów – powraca we wspaniałym stylu. Łącząc na niesamowite sposoby zaledwie pięć składników, Jamie wyczarował ponad 130 zupełnie... czytaj dalej

ABC gotowania 3
Marieta Marecka Wydawnictwo: Egmont

Wiem, że spora grupa sięgających po książki kulinarne ma kłopot z inwencją w kuchni. Ta książka jest dla Was. Ale również dla tych, którzy gotują zaciekle, co chwilę coś zmieniają, wymyślają... czytaj dalej

KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu
Olia Hercules Wydawnictwo: Buchmann

Imponująca rozmachem opowieść zapisana w przepisach, które oddają sprawiedliwość kuchni i smakom fascynującego Kaukazu - pomostu łączącego Europę z Azją. Kuchnia zajmuje szczególne miejsce w... czytaj dalej

Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie
Zuza Zak Wydawnictwo: Egmont

„Polska” proponuje rewolucję w gotowaniu i kulinarną podróż przez polskie dania i ludowe tradycje. Zuza Zak zaprasza do swojej polskiej kuchni, proponując inspirujące podejście zarówno... czytaj dalej