Jedzenie, które leczy. Kuchnia zgodna z zasadami medycyny ajurwedyskiej

Ocena: 0 (0 głosów)

Jesteś tym, co... jesz

Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że to, co jemy  wpływa zarówno na naszą witalność, wagę, stan naszej skóry czy włosów, ale również na kondycję naszego całego organizmu, w tym szczególnie na stan naszych narządów. Z jakich produktów, ziół i przypraw powinniśmy komponować menu, aby mieć energię i cieszyć się zdrowiem? Odpowiedź znajdziesz w książce Jedzenie, które leczy. Karolina i Maciej Szaciłło skorzystali z mądrości najstarszej znanej ludzkości medycyny - ajurwedy. Ten liczący 5 tysięcy lat system medyczny podchodzi do zdrowia w sposób holistyczny. Pomaga powrócić i utrzymać stan równowagi. Czy istnieje jedna, idealnie dobrana dieta dla każdego? Nie. Każdy z nas jest bowiem inny. Różnimy się nie tylko widocznymi elementami jak wzrost, waga, płeć czy kolor skóry. Mamy m.in. inne trawienie, różne zapotrzebowanie energetyczne. Mało tego nasze potrzeby zmieniają się wraz ze zmiennością otaczającego nas świata. Innego rodzaju przyprawy i smaki są nam potrzebne zimą, a inne upalnym latem. Autorzy nie tylko podadzą przepisy na proste i smaczne posiłki sprzyjające zdrowiu, ale podpowiedzą, jak odnaleźć swoją drogę do zdrowia i radości życia.

Karolina Szaciłło jest specjalistką od zdrowego trybu życia. Publikuje m.in. na łamach ,,Wysokich Obcasów", ,,Coachingu". Prowadzi warsztaty  i szkolenia z zakresu medytacji, zdrowego jedzenia oraz wyjazdowe detoksy wraz z mężem, Maciejem Szaciłło. Jest współautorką poradników dietetycznych, koncentrujących się na zdrowym, oczyszczającym organizm jedzeniu.

Maciej Szaciłło jest popularnym ekspertem od zdrowego żywienia oraz ekologicznego typu życia. Wspólnie z żoną, Karoliną Szaciłło, prowadzi liczne kursy, szkolenia i warsztaty zdrowego gotowania, wyjazdowe detoksy oraz zajęcia związane z medytacją, ćwiczeniami oddechowymi i tym podobnymi. Od lat prowadzi także kącik zdrowego gotowania w Dzień Dobry TVN. Jest współautorem licznych publikacji poświęconych zdrowiu i oczyszczaniu organizmu.

Informacje dodatkowe o Jedzenie, które leczy. Kuchnia zgodna z zasadami medycyny ajurwedyskiej:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2017-10-25
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788365456946
Liczba stron: 296

więcej

Kup książkę Jedzenie, które leczy. Kuchnia zgodna z zasadami medycyny ajurwedyskiej

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Jedzenie, które leczy. Kuchnia zgodna z zasadami medycyny ajurwedyskiej - opinie o książce

Inne książki autora
Zdrowe serce. Dieta, ajurweda i praktyczne porady
Maciej Szaciłło0
Okładka ksiązki - Zdrowe serce. Dieta, ajurweda i praktyczne porady

ZADBAJ O SERCE! Choroby układu sercowo-naczyniowego w Polsce to prawdziwa plaga. Na chorobę wieńcową choruje około 1,5 miliona osób, a nadciśnienie...

Detoksy. Jak oczyścić swój organizm
Maciej Szaciłło0
Okładka ksiązki - Detoksy. Jak oczyścić swój organizm

Oczyść swój organizm, ciesz się zdrowiem i urodą. Kilka, a może nawet kilkanaście razy w roku łapiesz infekcje?  Jesz niewiele, ale nie możesz...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy