Coraz bardziej znany i coraz częściej używany także w Polsce! Jego właściwości oraz możliwości wykorzystania i korzyści dla zdrowia są dużo większe, niż powszechnie się uważa. Dlaczego olej kokosowy możemy nazwać superpokarmem?
Czym różni się olej kokosowy rafinowany od extra virgin? Jak się go uzyskuje i jak można go wykorzystać w kuchni i pielęgnacji ciała? W jaki sposób pozyskać miąższ, śmietankę oraz mleko z orzecha kokosowego? I jak wzbogacić nimi nasze posiłki i kosmetyki?
Niezwykłe, czasem zaskakujące przepisy z użyciem oleju kokosowego na smaczne śniadania, dania jednogarnkowe, przekąski, słodycze i pyszne desery. A także kilka recept, dzięki którym po smakowitym posiłku można zadbać także o swoje ciało. Piękne zdjęcia składników i gotowych dań nie pozostawią nikogo obojętnym na walory, nie tylko smakowe!
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2018-02-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Artykuły i rozprawySprawozdania, uwagi, polemikiRecenzjeKomunikaty Rady Języka Polskiego przy Prezydium Polskiej Akademii Nauk...
Trzy tomy fantastycznych „Zbiorów niby-bzdur” możesz mieć zawsze pod ręką. Pomysłowe, przykuwające uwagę pudełko sprawi, że nie zginie ci...
Chcę przeczytać,