Dlaczego warto spożywać białka roślinne? Z tej książki dowiesz się, co jest najlepsze dla Ciebie, dla Twojego zdrowia i dla Twojego smaku!
Jak przyrządzić rośliny strączkowe, żeby wydobyć z nich jak najwięcej zawartego bogactwa - białka, którym są wypełnione? Jakie są korzyści z ich spożywania? Jak nauczyć się zamieniać białka pochodzenia zwierzęcego na te zdrowsze, roślinne?
Ponad 60 przepisów podzielonych na: przekąski i przystawki, zupy i sałatki, dania główne oraz desery - a przy każdym daniu obowiązkowo podana zawartość białka w jednej porcji.
Stek wegetariański, dip bombajski, zielona pizza, sałatka Majów, ragout orkiszowe, niebieskie smoothie białkowe czy kulki mocy - to tylko kilka z wielu zaskakujących potraw, które są przepysznym i niezastąpionym źródłem białka w Twojej kuchni.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2018-02-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
O okrutnym Szachrijarze i mądrej Szeherezadzie, Ali Baba i czterdziestu rozbójników. Bajki dla dzieci czyta Anna Komorowska....
W pikselowym świecie wszystko jest kwadratowe. Kwadratowa rakieta rusza na podbój kwadratowego kosmosu, kwadratowy helikopter wzbija się w kwadratowe niebo...
Przeczytane:2018-05-04, Ocena: 4, Przeczytałam, Moja biblioteczka, 26 książek 2018,