ZIELONA SERIA. Tylko kiszonki

Ocena: 0 (0 głosów)

Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu - kiszenie, fermentowanie i solenie.

Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.

Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.

Informacje dodatkowe o ZIELONA SERIA. Tylko kiszonki:

Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2018-02-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788328051317
Liczba stron: 160

więcej

Kup książkę ZIELONA SERIA. Tylko kiszonki

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

ZIELONA SERIA. Tylko kiszonki - opinie o książce

Inne książki autora
MigaMi. Graj z Bolkiem i Lolkiem
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - MigaMi. Graj z Bolkiem i Lolkiem

Na kartach książki znajdziesz tysiące kształtów, od których zupełnie mieni się w oczach. Wśród nich ukryły się przedmioty, których Bolek i Lolek bardzo...

Wlazł kotek na płotek i inne wyliczanki. Klasyka polska
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Wlazł kotek na płotek i inne wyliczanki. Klasyka polska

Seria Klasyka polska to książki, które powinny znaleźć się w każdej biblioteczce. Wybrane zostały do niej najbardziej znane utwory naszych najwybitniejszych...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy