Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu - kiszenie, fermentowanie i solenie.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2018-02-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Książeczki są zbiorem myśli, które zachęcają nas do obdarowywania się przyjaźnią, do wyrażania swojej wdzięczność wobec innych ludzi, do odważnego wyznawania...
Takiej książki jeszcze nie było! "Postacie. Biblioteka tekstur" jest katalogiem zestawu map bitowych, które można znaleźć na CD-ROM-ie dołączonym do...
Chcę przeczytać,