Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu - kiszenie, fermentowanie i solenie.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2018-02-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Na kartach książki znajdziesz tysiące kształtów, od których zupełnie mieni się w oczach. Wśród nich ukryły się przedmioty, których Bolek i Lolek bardzo...
Seria Klasyka polska to książki, które powinny znaleźć się w każdej biblioteczce. Wybrane zostały do niej najbardziej znane utwory naszych najwybitniejszych...
Chcę przeczytać,