Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu - kiszenie, fermentowanie i solenie.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2018-02-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Miś Teddy bardzo lubi czekoladę. Razem z pajacykiem Andy Pandy zrobili czekoladowe jajka, ale Teddy zapomniał podzielić się nimi z przyjaciółmi......
Od uroczej komedii do mrocznych tragedii. Oto sześć adaptacji dramatów Wiliama Shakespeare'a - „Wieczoru Trzech Króli”, „Romea i Julii”...
Chcę przeczytać,