Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211234 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Sałatki i surówki na każdy dzień roku
Anna Landowska Wydawnictwo: Mada

Ponad 370 przepisów na sałatki i surówki z całego świata Europy, Azji, obu Ameryk, Australii, Afryki. Przedstawiono sałatki mięsne, rybne, drobiowe, warzywne, owocowe, wegetariańskie, "erotyczne"... czytaj dalej

Śledź na różne sposoby
Jackowska Wanda Wydawnictwo: brak danych

Śledź w oliwie, majonezie, marynacie czy po japońsku jest ozdobą stołu w wielu domach. Oryginalną potrawą lubianą przez każdego. Autorka prezentuje czterdzieści przepisów na smaczne potrawy ze śledzi.... czytaj dalej

Gotowanie dla dwojga. Książka kucharska. Poradnik bez kantów
David Poran Wydawnictwo: Septem

300 smakowitych pomysłów na domową ucztę Są łóżka dla dwojga, gry dla dwojga, nawet samochody dla dwojga! I tylko książki kucharskie dyskryminują pary! Czy jeśli chcesz przygotować posiłek dla siebie i swojej... czytaj dalej

Kiełki Żywność i lek w naszej kuchni
Maren Bustorf-Hirsch Wydawnictwo: Interspar

Kiełki wbrew wszelkim pozorom nie są wynalazkiem naszych czasów - czytaj czasów Nowej Kuchni, stojących pod znakiem Zdrowej Żywności. Jako żywność i lek znali je już w Starożytności Chińczycy.Znane jest podanie... czytaj dalej

Zioła w kuchni
Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo: Świat Książki

Leksykon ziół, poradnik zielarski i książka kucharska. Wszystko o ziołach w kuchni. Od charakterystyki najpopularniejszych ziół (smak, aromat, zastosowanie), przez sposoby ich przygotowywania, po przepisy... czytaj dalej

Lecznicze przysmaki
Teresa Lewkowicz-Mosiej Wydawnictwo: Studio Astropsychologii

Nieznane, lecznicze właściwości popularnych roślin, ich przygotowanie oraz cudowne działanie.... czytaj dalej

Zakąski zimne i gorące
Aszkiewicz Ewa Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne

- zakąski zimne i gorące- mały savoir vivre... czytaj dalej

Dieta odtruwająca
Carol Vorderman Wydawnictwo: Książka i Wiedza

Książka przedstawia zasady i plan kuracji odtruwającej, jadłospis na 28 dni, przykładowe listy zakupów, przepisy kulinarne i rady, jak postępować po zakończeniu kuracji.... czytaj dalej

Warzywa 1 2 3 i gotowe
Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo: Mak

"1,2,3 i gotowe" - to seria dla tych, którzy cenią sobie czas, a przede wszystkim dobry smak. Czasami wystarczą tylko trzy kroki, żeby przyrządzić smaczne, proste danie - dla siebie, rodziny i zaproszonych... czytaj dalej

Nasze bożonarodzeniowe wypieki
Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo: Jedność

Kiedy za oknem nadciągnie listopadowy wczesny mrok i jesienna szaruga, zaproś do domu złociste słoneczka, kolorowe kółka i różki, egzotyczne zapachy cynamonu, kardamonu i anyżku. Ta książeczka powstała z pomysłów... czytaj dalej