Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209802 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

05 LISTOPADA 2013
Piramida w kuchni
Agata Loth-Ignaciuk Wydawnictwo: Buchmann

"Piramida w kuchni" to coś więcej niż książka kucharska dla dzieci. Oprócz zdrowych i pysznych przepisów kulinarnych czytelnicy znajdą tu mnóstwo informacji na temat zdrowego odżywiania, a także reguł obowiązujących... czytaj dalej

Babeczki na słodko
Shelly Kaldunski Wydawnictwo: Buchmann

Książka kucharska poświęcona wypiekowi modnych babeczek,  których nazwa pochodzi od angielskiego "cake" (ciasto) i "cup" (kubek),  jako nawiązane do charakterystycznego kształtu tych smakołyków... czytaj dalej

04 LISTOPADA 2013
Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny
Magda Gessler Wydawnictwo: Znak

Truskawki kaszubskie jak wspomnienie lata, gęste powidła krzeszowickie, kremowy bundz z wiosennego wypasu owiec i sycący pieprzny kindziuk. Magda Gessler zaprasza na niepowtarzalną kulinarną wyprawę. Pokazuje... czytaj dalej

25 PAŹDZIERNIKA 2013
Wielka księga soków
Pat Crocker Wydawnictwo: MT Biznes

Ta książka to przewodnik dla każdego, kto pragnie wykorzystywać odżywcze i prozdrowotne właściwości soków. Soki ze świeżych i surowych warzyw i owoców, przeciery oraz domowej roboty mrożone przekąski... czytaj dalej

24 PAŹDZIERNIKA 2013
Francuski szef kuchni
Julia Child Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie

Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek ,,Francuskiego Szefa Kuchni" wyemitowano ,,w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji"... czytaj dalej

23 PAŹDZIERNIKA 2013
Dobre, bo włoskie
praca zbiorowa Wydawnictwo: Buchmann

Opracowany przez zespół najpopularniejszego amerykańskiego magazynu kulinarnego Saveur (Smak, fr.),  zbiór 30 klasycznych włoskich przepisów kulinarnych - od zupy  minestrone... czytaj dalej

Lunch box. Do pracy. Do szkoły. Na wycieczkę
Clegg McMilan Wydawnictwo: Buchmann

Propozycje zdrowych, pożywnych i apetycznych posiłków do samodzielnego przygotowania jako lunch. Kanapki, ,,sajgonki", paszteciki, sałatki, pasty - ponad 50 przepisów na zdrowe posiłki, które... czytaj dalej

Włoskie wypieki. Pizza, calzone, stromboli
Brigit Binns Wydawnictwo: Buchmann

Jedno z tych dań włoskiej kuchni, które pokochał cały świat! Ta książka kucharska przedstawia ponad 50 przepisów na smakowitą pizzę do przygotowania w domu.          ... czytaj dalej

Boże Narodzenie przy stole
Aleksandra Płonczyńska Wydawnictwo: Buchmann

Bardzo elegancka, prezentowa  książka kucharska poświęcona kuchni bożonarodzeniowej. Autorki przedstawiają przepisy na tradycyjne potrawy wigilijne oraz potrawy na kolejne dni Świąt i opatrują je osobistymi... czytaj dalej

Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza
Krzysztof Tyszkiewicz Wydawnictwo: Burda Książki

Z każdym daniem łączy się cały szereg opowieśći, czas, którego już nie ma, a który powraca za sprawą zapachu i smaku. Tak wspominamy razem z Beatą nasze spotkania, które... czytaj dalej