Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209777 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Kuchnia Sióstr Sercanek
praca zbiorowa Wydawnictwo: inne

Kuchnia Sióstr Sercanek to zapis tradycyjnych polskich smaków. Znajdą tu Państwo przepisy na proste i tanie dania polskiej kuchni, znakomite do przygotowania na co dzień, jak i dania bardziej wykwintne, odpowiednie... czytaj dalej

Dania na piwie. Smakowite przepisy dziadka
G. Poggenpohl Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

Piwo może nie tylko towarzyszyć daniom - jest także doskonałym ich składnikiem lub przyprawą. Mięso zyskuje dzięki niemu piękny połysk i niepowtarzalny smak. To za sprawą chmielowego napoju powstają wyborne... czytaj dalej

Kuchnia grecka
praca zbiorowa Wydawnictwo: RM

Książka prezentuje proste instrukcje - przygotowanie dań krok po kroku - oraz rzeczywisty czas przygotowywania potraw, wspaniałe dania kuchni greckiej dla ciebie, twojej rodziny i przyjaciół, przepisy dostosowane... czytaj dalej

Czekoladowy świat
praca zbiorowa Wydawnictwo: Bellona

Książka kucharska dla miłośników czekolady. Zawiera ponad 200 przepisów zarówno prostych, klasycznych jak i wiele oryginalnych, rzadziej spotykanych. Pięknie ilustrowana Każdy przepis zawiera czas przygotowania... czytaj dalej

Łatwe i szybkie potrawy z ryżu
Halina Jachowska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Ogromna popularność ryżu wynika z łatwości jego przechowywania oraz różnorodności potraw jakie można z niego przyrządzić. Autorka w swojej książce podaje kilkadziesiąt przepisów na wykorzystanie tego uniwersalnego... czytaj dalej

Kuchnia kreteńska
Elisa Vergne Wydawnictwo: Wiedza i Życie

Mieszkańcy Krety cieszą się dobrym zdrowiem i słyną z długowieczności. Ich kuchnia, w której dominują świeże warzywa, owoce, ryby i owoce morza, chude mięso i oliwa z oliwek, uchodzi za najsmaczniejszą i najzdrowszą... czytaj dalej

Sznycle, steki i inne dania mięsne
Norbert Frank Wydawnictwo: inne

Z tej książki można dowiedzieć się o wielu, krótko smażonych potrawach mięsnych: soczystych stekach wołowych, delikatnych sznyclach cielęcych, wytrawnych kotletach z baraniny i wielu innych. Obok potraw klasycznych... czytaj dalej

Kuchnia francuska
Levallois Marie Pierre Wydawnictwo: inne

To poparte autorytetem wydawnictwa Larousse kompendium wiedzy o żywności i sztuce przyrządzania potraw prezentuje na znakomitych barwnych zdjęciach ponad sto produktów - ryb, mięs, drobiu, jarzyn, owoców i... czytaj dalej

Party 1, 2, 3 i gotowe
Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo: Mak

"1,2,3 i gotowe" - to seria dla tych, którzy cenią sobie czas, a przede wszystkim dobry smak. Czasami wystarczą tylko trzy kroki, żeby przyrządzić smaczne, proste danie - dla siebie, rodziny i zaproszonych... czytaj dalej