Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211244 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Kuchnia śródziemnomorska
Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo: Mak

Podstawą kuchni śródziemnomorskiej są świeże owoce i warzywa, zioła, zboża, delikatne mięso, oliwa z oliwek i wino. Wyjątkowe miejsce zajmują ryby i owoce morza.... czytaj dalej

Łatwa kuchnia chińska
Hom Ken Wydawnictwo: IMBIR

Zbiór 40 klasycznych dań kuchni chińskiej, opisanych przez znanego w świecie autora książek kulinarnych - Kena Homa. Proste przepisy Kena pozwalają na odtworzenie w domowej kuchni autentycznych chińskich smaków.... czytaj dalej

Kuchnia śródziemnomorska
Paul Gayler Wydawnictwo: Muza

Książka zaprasza do podróży po krajach śródziemnomorskich, od Francji, Hiszpanii i Włoch, poprzez Bałkany i Bliski Wschód, po wybrzeża północnej Afryki podczas której poznamy przepisy kuchni regionalnych, podane... czytaj dalej

Mój słodki świat
Anna Ostrowska Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

"Jestem cukiernikiem z wykształcenia i zamiłowania, swoje zainteresowania przejęłam od mamy. Mimo że nie miała nic wspólnego z tym zawodem, potrafiła robić doskonałe wypieki. Pieczenie jest moją pasją... czytaj dalej

Kulinaria francuskie
praca zbiorowa Wydawnictwo: Könemann

Francja od dawna jest wyrocznią w sprawach kultury kulinarnej. Żaden inny kraj na świecie nie dysponuje podobnie niezmierzonym bogactwem specjałów, żaden nie ma choćby porównywalnej sieci znakomitych restauracji... czytaj dalej

Święta w polskim domu
Łagoda Joanna, Łagoda-Marciniak Maja, Gotowiec Anna Wydawnictwo: Podsiedlik-Raniowski

Książka opowiada o tradycyjnych polskich świętach oraz o tradycjach zaczerpniętych z zagranicy. Autorki podpowiadają, jak ubrać dom i stół, przypominają tradycyjne obrzędy.... czytaj dalej

Nalewki i wódki
Andrzej Fiedoruk Wydawnictwo: Muza

Książka pokazuje jak w prosty i przyjemny sposób w domowych warunkach, o każdej porze roku, przygotować wspaniałe nalewki. Recepturom towarzyszą interesujące dykteryjki, ciekawostki kulinarne, anegdoty i opowieści... czytaj dalej

Encyklopedia zup
Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo: Bellona

Na kartach tej książki można znaleźć mnóstwo inspiracji: przepisy na lekkie chłodniki, które odświeżą podniebienie w upalny, letni dzień, gęste zupy-kremy, które niczym miękki, delikatny welur prześlizgną się... czytaj dalej

Koktajle. Przewodnik kieszonkowy
Grzegorz Boguta Wydawnictwo: Parragon

Koktajle na każdą okazję od najmodniejszych po klasyczne napoje. Piękne zdjęcia opatrzone czytelnym i precyzyjnym opisem wykonania. Duży wybór drinków bezalkoholowych.... czytaj dalej

Potrawy jarskie
Łebkowski Marek Wydawnictwo: brak danych

Przepisy na potawy jarskie, takie jak ruskie pierogi i domowy twaróg, risotto, tarty i suflety. Przepisy przedstawione czytelnie i ilustrowane fotografią gotowej potrawy.... czytaj dalej